El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat el paper de les regions per a la implantació de les polítiques de cohesió europees, i ha reivindicat el lideratge del Comitè de les Regions perquè “no es perda” el desenvolupament aconseguit fins al moment en aqueix sentit.

Puig ha signat a Brussel·les el document ‘Aliança per la Cohesió’ al costat del president del Comitè de les Regions, Karl-Heinz Lambertz, en defensa del desenvolupament de les polítiques de cohesió entre territoris de la Unió Europea a partir de 2020 i de la seua suficient dotació econòmica.

“Estem en un moment decisiu per a la configuració del nou pressupost comunitari”, ha recordat el cap del Consell, que ha afegit que les partides destinades a cohesió “corren perill davant la disminució d’ingressos” vinculada al Brexit.

Comité
Puig en Bruselas junto al presidente del Comité de las Regiones, Karl-Heinz Lambertz.

Per aqueix motiu, el president ha demanat “una posició molt més proactiva” als països membres en defensa d’aquestes polítiques, ja que, amb l’augment de la desigualtat derivat de la crisi, “la qual cosa ha d’haver-hi és més fons per a la cohesió, no menys”.

En particular, Puig ha sol·licitat “que el Govern d’Espanya estiga posicionat clarament i faça tots els esforços necessaris perquè existisca un quadre pressupostari que atenga els valors que diem defensar”. El responsable de l’Executiu valencià ha apuntat a més que “més Europa significa més recursos i més capacitat de cohesió”.

El president ha reclamat “una mirada cap a les persones” per a implicar als ciutadans en el projecte europeu, ja que “en molts moments s’han vist absolutament distanciats de les institucions europees”, ha subratllat.