Rajoy

El president del Govern, Mariano Rajoy, i el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, s’han reunit a les deu del matí en La Moncloa en una trobada en la que ja es va anunciar que es reclamaria un canvi en el model de finançament autonòmic.

Encara que de moment es desconeix el contingut íntegre d’esta trobada, el cap del Consell va mantindre en la jornada del dimecres una reunió amb la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, en la que van fixar punts a tractar com la reforma del sistema de finançament o la necessitat d’acabar amb la limitació de les taxes de reposició i les retallades que han afectat a l’administració valenciana, la segona amb menys funcionaris per cada mil habitants.

Puig i Oltra també van acordar traslladar a Rajoy les infraestructures pendents d’implantació a la Comunitat per part de l’Estat com són el Corredor Mediterrani, l’alliberament de l’AP-7 o el tren de la costa, totes elles claus per a la vertebració i desenvolupament econòmic de la zona de Llevant.

Catalunya, una ombra a la reunió

Tal com assenyalava en el comunicat de la Generalitat, la trobada tindrà un caire reivindicatiu per part del Govern valencià ja que serà el primer des que Rajoy va prendre possessió com a president en esta legislatura. No obstant, la reunió ha sigut entelada per Catalunya després de l’aprovació de la llei del Referèndum per part del Parlament.

Després de la trobada amb Ximo Puig, el president del Govern es donarà cita amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i el líder de Ciutadans, Albert Rivera, amb l’objectiu d’abordar la situació catalana.