sequía

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que la sequera és un “problema” a la Comunitat per al qual fan mancada “mesures estructurals i un debat permanent”. A més, ha demanat al conjunt de les administracions, empreses subministradores i regantes “assumir la responsabilitat compartida en l’ús eficient de l’aigua“.

Puig ha afirmat durant la taula redona ‘Aigua i Futur’ que la Generalitat invertirà en els pròxims anys 1.000 milions d’euros en un pla de modernització del regadiu per a millorar el sistema hídric del territori valencià i donar “un salt qualitatiu” en l’ús eficient de l’aigua.

En este sentit, Puig ha afirmat que la Comunitat Valenciana ha sigut pionera a Espanya en l’estalvi en el reg. “S’ha reduït un 14% la despesa d’aigua en els últims anys gràcies al primer pla de modernització que es va impulsar l’any 1994”, ha defensat el president.

Ministeri de transició ecològica

D’altra banda, Puig ha indicat que la creació d’un ministeri dedicat a la transició ecològica és “fonamental” per a la defensa de l’aigua. “Energia i aigua estan absolutament vinculats, per açò hem de treballar de manera proactiva per a solucionar els problemes estructurals i del futur”, ha afegit el president, qui ha demanat treballar en “xicotets acords, per a solucionar el dia a dia dels consumidors”.

A més, el president ha recordat que “les guerres de l’aigua són estèrils i ridícules”, perquè, ha assegurat que la solució als problemes hídrics no poden estar en el partidisme, “sinó a prendre mesures reals”, al mateix temps que ha recordat que no combatre el canvi climàtic seria “profundament insolidari amb les futures generacions i amb els països subdesenvolupats”.