Hui 13 de Febrer se celebra el Dia Mundial de la Ràdio: història d’un invent que ho va canviar tot. Amb tal motiu, la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes ha commemorat la data amb un programa especial al Palau de la Generalitat.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, no ha volgut perdre’s este homenatge valencià a la ràdio on ha subratllat la importància de comptar amb emissores locals per a l’enfortiment de la convivència en l’àmbit local i ha destacat la seua major facilitat per a “connectar amb la ciutadania” des de la proximitat.

Puig ha considerat que la comunicació i els mitjans “tenen un paper fonamental en el desenvolupament econòmic i social d’un territori” i ha assenyalat que, “quants més mitjans de comunicació i com més professionals són les actuacions en este sentit, s’enforteix més la societat”.

Per això, s’ha referit a l’aposta del Consell per “enfortir l’espai comunicatiu valencià”, amb accions com “la recuperació de la radiotelevisió pública”, i ha apostat per ampliar el sistema mediàtic en la Comunitat a través de “empreses privades, públiques i locals”. En este sentit, ha destacat l’esforç del Govern valencià per “regularitzar” el sistema radiofònic, atorgant llicències a les emissores locals amb l’objectiu de “intentar posar ordre i donar estabilitat al sector”.

Ximo Puig durant la celebració del Dia Mundial de la Ràdio en el Palau de la Generalitat.

El govern valencià i la FVMP han fet posible esta fantàstica jornada on han participat una vintena d’emissores municipals valencianes.

La Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes va començar a donar els seus primers passos en 2007 però no va ser fins al 20 d’abril de 2017 que es va constituir formalment sota el paraigua de la FVMP. La Xarxa agrupa en aquests moments a 25 emissores de titularitat pública que treballen diàriament per a informar i entretindre als valencians a través de la màgia de les ones.

Así será el cauce del río Turia del futuro

La Vuelta a España vuelve a Valencia