Las terrazas más bonitas y animadas de Valencia
Azul Sunset Point se encuentra en la Marina de Valencia. /Azul Sunset Point

La Comunitat Valenciana calfa motors per a passar a la segona fase de la nova desescalada. El pròxim dilluns 27 de setembre es donarà per finalitzat l’actual decrete que regula l’autonomia. Serà a partir del dimarts quan entrarà en vigor una nova regulació que es prolongarà durant dues setmanes més.

Així ho ha anunciat hui el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de clausurar la reunió amb la Confederació Empresarial Valenciana (CEV). Aquest ha avançat que arranca una “nova etapa d’obertura progressiva”. Entre els motius principals, ha ressaltat que la Comunitat està a només uns dies d’aconseguir la vacunació del 90% de la població.

Per això, Puig ha indicat que a partir de la pròxima setmana es modificaran els horaris d’obertura i els aforaments. No obstant això, no ha transcendit quins seran els nous percentatges d’aforament ni quin horari es mantindrà en oci i hostaleria. El president ha assenyalat que s’obrirà un diàleg amb els sectors afectats per a tractar que “la normalització siga el més efectiva”.

Així mateix, Puig s’ha referit a l’ús del certificat de vacunació per a accedir a determinats espais. Ha assenyalat que la seua utilització “donarà seguretat als ciutadans” i “garantirà drets”. Ja es va avançar que el Consell estava estudiant la seua instauració per a activitats relacionades amb l’oci. L’objectiu és que puga començar a sol·licitar-se després del 9 d’octubre.

SITUACIÓ ACTUAL DEL CORONAVIRUS EN LA COMUNITAT

Ximo Puig ha assenyalat que actualment la incidència acumulada se situa al voltant de 50 contagis per cada 100.000 habitants. En la jornada de hui s’han notificat 210 nous positius havent-hi 2.738 casos actius en l’autonomia. De tots ells, 181 persones es troben hospitalitzades i 55 romanen en l’UCI. Amb aquestes dades, el president ha mostrat la seua esperança d’arribar al 9 d’Octubre amb la “màxima normalitat possible”.