El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que l’elecció de l’actual secretari autonòmic d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Josep Vicent Boira, com comissionat per al Corredor Mediterrani mostra la voluntat del Govern central de donar un impuls a una infraestructura fonamental no solament per a la Comunitat i per a Espanya, sinó també per a la UE.

Puig ha realitzat aquestes declaracions després de l’anunci realitzat pel delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, que Boira serà el comissionat per al desenvolupament del Corredor Mediterrani. El president ha mantingut aquest dimecres una reunió amb el representant del Govern central i la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, a la qual ha assistit també Josep Vicent Boira.

“Se situa a una persona valenciana, coneixedora fonamentalment del que és el Corredor Mediterrani i del que són les polítiques de l’arc mediterrani”, ha assegurat Puig, qui ha aplaudit que s’haja elegit a l’actual secretari autonòmic per al “rellançament” d’aquesta connexió ferroviària.

Boira serà nomenat per l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) per a la Comissió del Govern per al seguiment del Corredor Mediterrani, que es constituirà pròximament, com van acordar el cap del Consell i el ministre de Foment, José Luis Ábalos, en la seua reunió del passat 5 de juliol.

El càrrec, segons ha assenyalat Puig, és una figura per a donar “major projecció” al corredor i que, tal com ha concretat Boira, anirà “més enllà d’una coordinació tècnica d’enllaç de les obres”.

Ximo Puig compadeix davant els mitjans després de la reunió amb el Delegat del Govern en la Comunitat Valenciana.

D’aquesta manera, com ha indicat el president, es tractarà de situar la prioritat del corredor “des del punt de vista institucional, en cooperació permanent amb el Govern d’Espanya i la resta de comunitats autònomes”.

En aquest sentit, Puig s’ha referit a les reunions que van mantindre aquest dimarts tant Ábalos amb la comissària europea de Transports, Violeta Bulc, com Boira amb responsables de les direccions generals de Política Regional i de Transports.

Puig ha incidit en la necessitat de treballar “tots en la mateixa direcció”, aprofitant que “la posició del Govern valencià està alineada amb la nova posició del Govern d’Espanya”.

Després de les reunions d’aquest dimarts a Brussel·les, i com ha recordat el delegat de Govern, la comissària europea de Transports es va comprometre a estudiar la inclusió en el mecanisme Connectar Europa de la connexió del Mediterrani amb la façana atlàntica i cantàbrica.

Així mateix, Puig ha reiterat que el Corredor Mediterrani no solament és “fonamental per als valencians”, sinó també “la gran infraestructura per a Espanya i una de les principals per a Europa”.

A més, ha incidit que “no es tracta d’anar contra cap eix ni de crear batalles estèrils entre infraestructures”, sinó de planificar-les “en funció dels beneficis econòmics i socials”. Per #això, ha recalcat que hi ha “arguments potents” per a contemplar l’arc mediterrani com a fonamental per al desenvolupament d’Europa.

Sobre la reunió mantinguda aquest dimecres, el president ha explicat que, a més de valorar la reformulació del mapa de les xarxes transeuropees, s’ha començat a generar ja “un nou espai de cooperació mes allà de la comissió mixta que es crearà entre Generalitat i Ministeri de Foment”.

Per #això, Puig ha aplaudit la “nova relació” amb el Govern central, al mateix temps que s’ha mostrat “reconfortat” perquè el nou ministeri promou una política “ordenada i racional” en la planificació de les infraestructures, a més de “coincident amb el que la Comunitat Valenciana demanda”.

Per part seua, el delegat de Govern ha mostrat el compromís del Govern amb el desenvolupament de les infraestructures valencianes, i ha assegurat que “s’aprofitarà al màxim el marge de maniobra” per a accelerar l’execució de les obres.

http://7televalencia.com/abalos-corredor-mediterraneo-peaje/