Un pueblo valenciano se autoconfina por coronavirus

La localitat de La Pobla de Benifassà en el nord de Castelló ha cridat als seus veïns al “autoconfinament”. La decisió s’ha pres aquesta setmana després de conèixer-se que diversos dels seus veïns estan contagiats de coronavirus. Aquests contagis sembla que s’haurien produït en el brot de Peníscola on ja hi ha 28 positius per assistir a una discoteca.

El consistori ha difós un comunicat en el qual s’acorda el tancament de totes les instal·lacions dependents de l’ajuntament. “Durant els mesos de confinament tots els veïns heu realitzat un gran esforç que ha permès mantenir a la nostra població en una situació sanitària favorable. No obstant això, després de l’última fi setmana s’han detectat alguns contagis confirmats pel virus COVID- 19 en persones del municipi“, arranca l’anunci.

Per això, els prop de 200 veïns de la localitat no podran assistir durant 15 dies a aquests espais. En el llistat del tancament s’inclou la piscina municipal, la unitat de respir, la llar del jubilat i l’oficina de turisme. També estarà tancat el bar “La Societat” i l’hotel-restaurant “Tinença”, a més de locals per a associacions, entre altres. L’objectiu és protegir a la població de La Pobla de Benifassà i especialment als seus majors.

UN AUTOCONFINAMENT QUE “DEPÈN DE TOTS”

“Volem recordar que és absolutament imprescindible que siguem responsables i complim les recomanacions sanitàries de seguretat per a evitar rebrots i passos arrere que posen en perill la salut de les persones i la recuperació econòmica”, resa el comunicat.

L’autoconfinamiento decretat pel seu alcalde, David Gil Ventaja, durarà un total de 15 dies. Per a aquest període han demanat “la responsabilitat individual” posat que l’objectiu és “frenar el brot al més prompte possible” i evitar més casos de coronavirus. Asseguren que la seguretat i salut dels veïns “depèn de TOTS” i demanen complir amb 6 normes sanitàries. Aquestes són:

  1. QUEDA’T a casa el màxim possible.
  2. MANTINGUES el distanciament social.
  3. OBLIGATÒRIA la màscara fora de casa.
  4. LLAVA’T les mans amb freqüència.
  5. TUS cobrint-te amb el colze.
  6. CONTACTA amb el Consultori Mèdic si tens símptomes.