El Partit Socialista a la ciutat de València ha reprès les jornades de ‘Les Falles a Debat‘, després de l’èxit de la primera edició. Una iniciativa que, a través de diferents taules, pretén abordar tots els temes que generen preocupació o inquietud en el món de les festes josefines. Així ho va explicar la secretària de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València pel PSPV, Pilar Bernabé, en el programa ‘Vive las Fiestas, de 7 Televalencia’.

Les taules tractaran, principalment, el finançament i patrocini d’unes festes que són Patrimoni Immaterial de la Humanitat, el paper de les dones en elles, el seu futur generacional entre els fallers i la solidaritat. Per a #això, han volgut comptar amb gent “autoritzada i reconeguda”.

Però, per què ara?

Per a la secretària de Cultura Festiva hi ha un canvi de rumb clar amb la nova direcció del partit a la ciutat. “L’arribada de Sandra Gómez, com a secretària general, portaveu i ara candidata a l’Alcaldia, li ha donat un empenyiment, una força i energia que també ha fet que el partit arribe, potser, als espais que encara no havia arribat”.

També va remarcar, que el Partit Socialista, per molta tradició i història, té a grans representants en la festa i ha sigut part **my activa en les Falles, però no tant en el món del partit, i “ara sí han tingut aqueixa opció que els ha facilitat Sandra Gómez”.

Mancada de consens i diàleg?

Durant l’entrevista, va ser clara i va assegurar que el balanç d’aquestes jornades es plasmarà en el programa electoral, ja que, “en un àmbit tan sensible, com les falles, cal fer-ho amb consens, acords i de forma participada”.

Bernabé condisera que hi ha coses clarament millorables en les relacions de Junta Cental Fallera, però, en la seua opinió, “no és una falta de dialogue justament ara”. Sí, va ressaltar, n’hi ha hagut durant **mcho temps en altres governs, com en el PP que “directament no dialogava”. Al que va afegir: “No creiem en aqueix model (…). Fins ara el que hi ha es pot millorar. Nosaltres com a Partit Socilaista intentarem aportar a l’un futur govern millors relacions amb el món de les falles.