PSPV
sandra ribó

El PSPV-PSOE de la ciutadania de València ha manifestat “voluntat de garantir la conformació d’un govern de progrés”. En un comunicat emès per la formació “davant la incertesa i situació de bloqueig que s’ha generat aquests últims dies”, els socialistes volen deixar clar en primer lloc que “malgrat això, la nostra posició sempre serà clara i inequívoca per a garantir que a València no hi haja un Govern de dretes”. “A l’una entenem que el millor per a la ciutat és que hi haja un govern de coalició estable i progressista”, afirmen.

És per això, que els socialistes han manifestat la seua “sorpresa davant l’actitud de Compromis” ja que, asseguren en el comunicat, “resulta difícil d’entendre que vulguen evitar la trobada política que el possibilite”. Una actitud que, adverteixen, “difereix de la que es va produir en 2015 i de la qual hem mantingut com a partit en aquells àmbits on hem guanyat les eleccions com en la Generalitat, on hem assumit la nostra responsabilitat i totes les formacions han evidenciat una voluntat de govern de coalició”. Per tant, no consideren “raonable ni explicable, negar-se a tenir una reunió política amb el partit amb el qual has treballat dia a dia durant 4 anys i amb el qual has de conformar i construir un projecte de Govern durant altres 4 anys més”.

Així doncs, els socialista plantegen que és “necessari claredat i transparència en les posicions i preferències polítiques de cada partit”. “Des del partit socialista volem atallar des d’avui aquesta situació d’incertesa i conflicte que no és bona per a la ciutat, ni és el que esperen les persones progressistes que ens han donat la seua confiança”, afirmen els socialistes.

En conseqüència, des del PSPV-PSOE proposen a Compromís “aclarir si prefereix un Govern en solitari amb els seus 10 regidors o conformar un Govern progressista de coalició i estable a la ciutat i, per tant, a actuar en conseqüència evitant vetos”.