Así será el próximo túnel peatonal que unirá las estaciones de metro Alacant y Xátiva
Diseño del gran túnel peatonal de Metrovalencia con los tapices rodantes.

En els pròxims mesos es posarà en funcionament la Línia 10 de Metrovalencia. Una infraestructura que en el futur permetrà unir el centre de la ciutat amb la façana marítima. L’últim pas per a la seua integració amb la resta de la xarxa és la construcció d’un túnel subterrani per als vianants entre l’estació d’inici de la nova línia, Alacant, i la de Xátiva.

Aquest pas subterrani tindrà uns 260 metres de llarg i enllaçarà tots dos vestíbuls. D’aquesta manera els usuaris de la Línia 10 podran realitzar intercanvis amb les línies 3, 5 i 9 sense eixir al carrer, i viceversa. A més, hi haurà una eixida més pròxima a la plaça de l’Ajuntament i quedarà connectada amb l’Estació del Nord.

acceso túnel metrovalencia
Accés a l’interior de la parada Alacant.

El pressupost destinat per a la construcció d’aquest túnel és de 22 milions d’euros i va ser licitat per la Generalitat el mes d’agost passat. Aquesta inversió suposa quasi la meitat del que ja ha costat la reactivació de la línia a causa de l’elevat cost la despesa va haver de ser aprovat pel ple del Consell. El termini d’execució de l’obra és de 20 mesos des de l’inici.

El passadís mantindrà la imatge i acabats de les parades subterrànies de la Línia 10. Així, el color de referència serà el blau añil, igual que en la resta de la línia, però prevaldrà el blanc per a donar una imatge de major amplitud.

escaleras mecánicas túnel metrovalencia
Accés al canó des del vestíbul de l’estació de Xàtiva.

TAPISSOS RODANTS PER A AGILITAR EL VIATGE

Per a facilitar el recorregut, el túnel comptarà amb huit tapissos rodants. Seran quatre per sentit i se situaran en els laterals. Igual que en estacions de tren i aeroports, la part central es destinarà per als qui vagen caminant.

L’entrada a l’estació de Xátiva es realitzarà a través d’escala o ascensor. La diferència d’altura entre un vestíbul i un altre no es pot salvar en el recorregut i això obliga a la construcció d’una escala per a l’accés. Juntament amb ella s’habilitaran escales mecàniques i un ascensor.