Protección datos

En La Marina de València, s’ha instal·lat un prototip d’objecte urbà intel·ligent amb la finalitat de provar-ho i de mostrar públicament les possibilitats que ofereix per al turisme intel·ligent.

Es tracta d’un banc solar autònom que permet connectar-se a Internet per Wifi, carregar per inducció dispositius electrònics mòbils i accedir mitjançant una pantalla tàctil antivandálica a apps d’interès per a turistes i ciutadans.

El prototip s’ha desenvolupat en el projecte de I+D NODOS-TURISMO (Nous objectes per a ciutats connectades i sostenibles: recerca i desenvolupament d’un prototip d’objecte urbà intel·ligent orientat al turisme; gener 2016- abril 2018), està finançat per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), cofinançat pel Programa Operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana 2014-2020 i coordinat per l’Institut Tecnològic Metall mecànic Moble, Fusta, Embalatge i Afins (AIDIMME). Compta amb la participació de l’Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC-AICE), la cooperació d’empreses de diversos sectors (mobiliari urbà, fusta, ceràmica, construcció amb fusta i domòtica/sensórica) i la col·laboració dels especialistes externs Kiyanshid Hedjri i Antoni Castells Sanabra.

La iniciativa s’emmarca en La Marina de València Living Lab. A través d’esta plataforma, el front marítim es posiciona com un espai d’experimentació amb tecnologia a escala urbana, amb l’objectiu que entitats i empreses puguen testar els seus prototips i productes innovadors

Banco solar instalado en La Marina Real de Valencia.

NODOS- TURISMO

L’objectiu general de NODOS-TURISMO consisteix en la recerca i desenvolupament d’un prototip d’objecte urbà orientat al turisme, integrable en plataformes de comunicacions pròpies de Ciutats Intel·ligents o Smart Cities, en el qual s’utilitzen materials intel·ligents derivats de la fusta i la ceràmica. Alguns exemples d’objectes urbans són mobiliari públic, parades de transport públic, enllumenat, senyals, panells informatius, fonts, pèrgoles, lavabos públics, pavellons xicotets, estructures decoratives, barreres i bolardos, kioscos i exosquelets d’edificis.

NODOS-TURISMO es planteja com una oportunitat perquè les empreses valencianes de les indústries fusta-moble i ceràmica accedisquen al mercat emergent de les Ciutats Intel·ligents, que suposarà un mercat d’alt valor afegit en els pròxims anys. També està plantejat per a millorar la qualitat dels serveis turístics, especialment importants per a l’economia de la Comunitat Valenciana.