GRAFCVA8469. VALENCIA, 14/10/2019.- Alrededor de un millar de personas convocadas por Acció Cultural del País Valencià y otras entidades simpatizantes con el independentismo catalán han participado esta tarde en la concentración en València para protestar contra el contenido de la sentencia del "procés", que la primera ha tachado ya de "castigo" e "indignante". EFE/Kai Försterling

Ahir a la vesprada, la plaça de l’Ajuntament de València va ser l’escenari d’una concentració, on centenars de persones van demanar llibertat i amnistia per als líders condemnats del ‘procés’.

Els assistents van mostrar també pancartes amb lemes com “democràcia”, “solidaritat amb Catalunya, en defensa de la democràcia’, o “llibertat, amnistia, autodeterminació del País Valencià”, i han corejat frases com “aquesta sentència és una venjança”. També es va estendre un gran llaç groc i han corejat frases com a “presos polítics llibertat” o “volem la independència, volem Països Catalans”.

Durant la concentració, es va llegir un manifest on es demanava llibertat per als presos i amnistia, a més de reclamar el dret del poble de Catalunya a decidir el seu futur.

Els convocants han qualificat de “injusta i cruel” la sentència, que condemna a entre 9 i 13 anys de presó als líders del ‘procés’ per un delicte de sedició i a les mateixes penes d’inhabilitació, i han afirmat que no poden romandre callats davant aquesta “agressió a la democràcia”.