Las protestas contra el Gobierno por la gestión del coronavirus crecen en Valencia
Participantes en la concentración ante el cuartel de la Alameda el lunes. / FOTO: EUROPA PRESS

Una ona de banderes d’Espanya plena aquests dies la ciutat de València. El moviment contra la gestió del Govern de Pedro Sánchez davant la crisi del coronavirus no deixa de créixer.

Aquestes protestes que es van iniciar fa unes setmanes en el barri de Salamanca de Madrid s’han estès per la capital del Túria. El passeig de l’Albereda és el primer punt de la ciutat on va arrancar aquesta crítica social que ara també arriba al centre de València.

Ahir, desenes de veïns de l’Eixample van participar en una protesta espontània contra l’Executiu. “Governe dimissió” i “llibertat” van ser alguns dels crits que més es van escoltar al carrer Joaquín Costa i vies adjacents.

Segons ha indicat Las Provincias, la majoria de participants van mantenir la distància de seguretat recomanada. A més, no es va produir cap conflicte que necessitara d’intervenció policial.

Mayren Beneyto, Juan Roig i Hortensia Herrero aquest cap de setmana en la concentració de l’Albereda.

ROIG I MAYREN BENEYTO EN LA CONCENTRACIÓ DE L’ALBEREDA

La protesta d’ahir se suma a la que es produeix diàriament enfront de la caserna de Sant Joan de Ribera. És durant l’horari de passeig de la vesprada quan es procedeix a l’arriat de la bandera d’Espanya. Allí cada dia es concentren centenars de persones, el diumenge es va parlar d’un o dos milers d’assistents.

Aquest dilluns la policia va triplicar la seua presència amb fins a una vintena de patrulles. Per a facilitar l’afluència de gent i permetre la dispersió dels assistents, es va desviar la circulació del trànsit. No obstant això, en aquest cas sí s’ha assenyalat que les distàncies de seguretat no es van guardar per part de tots.

Va ser en el cap de setmana quan es van veure alguns dels rostres més coneguts per als valencians. Des del president de MercadonaJuan Roig, fins a la expresidenta del Palau de la Música, Mayren Beneyto. Segons Llevant EMV, en el cas de Roig es va explicar que aquest passejava en companyia de la seua dona, Hortensia Herrero, quan va parar per reclam d’alguns ciutadans.