Proponen prohibir fumar en la calle ante el temor a la nueva cepa de COVID-19
Una persona fuma en la calle durante la pandemia. / Álex Zea (Europa Press)

L’associació Nofumadores.org denúncia que els fumadors no compleixen els dos metres de distància interpersonal a l’hora d’encendre’s un cigar. Amb l’arribada del nou cep a Espanya, l’associació exigeix al ministre de Sanitat i a les CCAA endurir les mesures per als fumadors.

Nofumadores.org  ha manifestat que als “carrers espanyols” i a les “terrasses de l’hostaleria” no s’estan respectant els dos metres de distància. A més, assenyalen que els cigarrets electrònics estan “sota el punt de mira”.

L’associació ha requerit la intervenció de Salvador Illa i les CCAA per a endurir les mesures. Exigeixen que es s’establisquen “10 metres” de distància interpersonal, en lloc de dos. En cas de no poder complir-se aquesta distància, exigeixen que “es prohibisca”, segons ha declarat la presidenta, Raquel Fernández Megina.

L’associació adverteix que el nou cep que prové de Regne Unit té un “70% més de transmissibilitat”. Madrid ja ha notificat quatre casos detectats d’aquesta nova variable i cinc a Andalusia. Una situació que agreuja el problema, segons explica Megina. “Converteixen en inacceptable la situació actual”, ha afegit la presidenta.