La Comunitat Valenciana arranca la pròrroga de restriccions contra el coronavirus 21 dies més

Continuen actives mesures com la restricció horària de la restauració, el tancament de l'oci nocturn o la prohibició de fumar al carrer, entre altres

La Comunitat Valenciana arranca la prórroga de restricciones contra el coronavirus 21 días más
Un hombre monta en bici acompañado de un menor en el centro de Valencia. / FOTO: EMT.

Tres setmanes a comptar des d’aquest dilluns és el temps en el que continuaran actives les mesures de prevenció adoptades el passat mes d’agost per la Conselleria de Sanitat per a frenar la pandèmia.

Així ho va anunciar la setmana passada la consellera de SanitatAna Barceló. Segons va assegurar en roda de premsa, es tracta d’unes mesures que “estan mostrant la seua efectivitat”. Per això va assenyalar que “és important continuar treballant en aquesta línia per a evitar contagis, frenar els possibles brots i controlar la pandèmia”.

Aquesta pròrroga afecta principalment als àmbits socials. Entre ells estan el oci nocturn, l’hostaleria i la celebració d’esdeveniments. A més, continua activa la restricció sobre fumar en vies públiques o espais a l’aire lliure.

LES 10 MESURES ACTIVES FINS Al 19 D’OCTUBRE

  1. Es decreta el tancament de les discoteques, sales de ball i bars de copes amb i sense actuacions musicals en directe.
  2. En restauració i hostaleria es deu garantir la distància interpersonal mínima. Aquesta ha de ser de 1,5 metres tant en els serveis de barra com entre les taules.
  3. Màxim de 10 persones per taula o agrupació de taules en bars i restaurants.
  4. L’horari de tancament en hostaleria i restauració serà la 1 de la matinada. No es podran acceptar nous clients a partir de les 12 de la nit.
  5. En les residències de majors serà obligatori realitzar PCR a tots els nous ingressos i als empleats que tornen de vacances.
  6. Es restringiran les visites en els centres de majors a una per resident i màxim d’una hora al dia. Cal garantir que les visites estiguen escalonades al llarg del dia per a evitar aglomeracions. Sanitat contempla una excepció per als pacients que es troben en el moment final de la seua vida.
  7. Limitació al màxim de les eixides dels residents.
  8. En els esdeveniments i activitats multitudinàries, s’estableix l’obligatorietat que l’autoritat sanitària faça una avaluació de risc.
  9. Obligació de fer garbellats amb PCR a grups específics en el cas que hi haja un brot epidèmic.
  10. Es prohibeix fumar en la via pública o espais a l’aire lliure quan no es puga respectar una distància mínima de 2 metres.