Proponen nombrar a Rita Barberá Alcaldesa Honoraria de Valencia
Rita Barberá en una mascletà de las Fallas

La presidenta del Partit Popular a ValènciaMaría José Catalá, ha informat el Comitè Executiu Local que proposarà en la pròxima Junta de Portaveus de l’Ajuntament de València que es nomene a Rita Barberá, Alcaldessa Honoraria de la ciutat.

El Comitè Executiu Local ha aprovat per unanimitat aquesta proposta. Es realitza just en el 30 aniversari de la presa de possessió de Barberá com a alcaldessa de València. “És un moment perfecte per a l’Ajuntament li done aquesta màxima distinció a qui fora la nostra alcaldessa durant 24 anys”.

Catalá ha explicat que en la pròxima Junta de Portaveus s’abordaran els Honors i Distincions que l’Ajuntament de València atorga cada any per a la festivitat del 9 d’Octubre. La proposta del Partit Popular serà nomenar a títol pòstum a Rita Barberá Alcaldesa Honoraria.

“Esperem que tots els grups polítics de l’Ajuntament recolzen aquesta proposta. Rita Barberá va ser una gran alcaldessa que va transformar aquesta ciutat i la va dirigir amb passió. Enguany, quan es compleixen 30 anys des que es va convertir en la màxima dirigent de la ciutat, es mereix que l’Ajuntament li done aquesta màxima distinció” ha assenyalat Catalá.

A més del títol, el PP valencià vol fer un pas més per Barberá. En el ple més pròxim a l’aniversari de la seua presa de possessió es proposarà que l’Ajuntament li done el nom de Rita Barberá a una infraestructura rellevant de València. “Rita Barberá es mereix el màxim reconeixement per part de tots els valencians. Va ser una gran dona i una gran política i va dedicar tota la seua vida a transformar València. Li devem molt”, ha conclòs Catalá.