Proponen crear una Oficina Antiokupas en Valencia para asesorar a los vecinos afectados
Pintada contra los Okupas en Eurovillas (Madrid).

Crear una Oficina Antiokupes d’assessorament per als veïns i comunitats de propietaris que pateixen l’ocupació dels seus habitatges. Aquesta és la iniciativa que el Partit Popular de València proposarà en el pròxim Ple de l’Ajuntament segons ha anunciat hui la portaveu del PPMaría José Catalá, en una compareixença amb el senador popular Fernando de Rosa.

Les denúncies per ocupació durant el primer semestre de 2020 han crescut considerablement a la província de València. La taxa està molt per damunt de la mitjana nacional i autonòmica. Mentre a València l’augment ha sigut d’un 29,6%, passant de 257 a 333 denúncies (xifres respecte al primer semestre de 2019); en la Comunitat Valenciana aqueix increment ha sigut del 14,1% i a nivell nacional del 5,03%.

Catalá ha considerat les dades de “molt preocupants”. A més, les xifres són provincials però ha avançat que tot apunta al fet que el major augment s’ha produït a la ciutat. Per això, la portaveu popular sol·licitarà una reunió amb la Delegada del Govern. L’objectiu d’aquesta ha assegurat que és conèixer l’abast de les ocupacions en el municipi de València.

La popular també demanarà a més una reunió amb la Fiscalia provincial. En ella sol·licitarà que la Policia Local puga tenir accés a les agendes judicials. La finalitat és que puguen “ajudar els veïns i comunitats de propietaris que veuen ocupades els seus habitatges”.

UN PLA ANTI-OKUPACIÓ A NIVELL NACIONAL

A més, la iniciativa per a acabar amb l’ocupació il·legal no acaba ací. Davant l’increment de casos, Fernando de Rosa ha declarat que el PP també ha proposat un pla Anti-okupació a nivell nacional. Aquest està plasmat en una Proposició de Llei orgànica contra l’ocupació il·legal presentada en el Congrés dels Diputats l’1 de juliol. El Senador ha explicat que la proposició arreplega una sèrie de modificacions legislatives que es resumeixen en:

  1. Recupera el delicte d’usurpació d’un bé immoble, amb penes de presó d’1 a 3 anys.
  2. Demana que el desallotjament per part de les forces i cossos de seguretat de l’Estat puga fer-se en 24 o un màxim de 48 hores, donant plena seguretat jurídica als servidors públics.
  3. Prohibeix que els ajuntaments permeten empadronar-se als okupes, com ocorre actualment.
  4. Facilita que les comunitats de veïns, davant comportaments violents dels okupes, puguen actuar directament davant els tribunals.
  5. Permet que els propietaris que siguen persones jurídiques puguen actuar contra l’okupació i puguen prendre mesures legals.

Totes aquestes mesures, ha ressaltat el senador popular, “han de venir acompanyades d’accions socials per a ajudar les persones i famílies més necessitades i vulnerables perquè se’ls garantisca el dret a un habitatge digne”.