El propietari del Restaurant Ameyal Alta Cuina Mexicana, l’empresari Emilio Gutiérrez, es troba a València visitant a la seua família, que des de fa quasi dos anys vetla per la bona marxa del seu local de restauració.

Ameyal, que significa en llengua náhuatl, deu, ha suposat des de la seua obertura un torrent de renovació en la gastronomia valenciana, ja que ha enarborat la bandera de l’autèntica cuina mexicana. Aquella, que en 2010 va ser considerada per la UNESCO com a patrimoni immaterial de la humanitat.

En un any i mig de vida, este restaurant ha aconseguit entrar en la Guia Repsol, la Guia Michelín, ha rebut el certificat d’excel·lència de Tripadvisor, el reconeixement com a Restaurant Mexicà de l’Any, en l’àmbit nacional, que atorga cada any la Luxury Travel Guide i Restaurant Mexicà de València, que li va ser concedit per la mateixa guia. Tots aquests assoliments, sens dubte, són importants per al restaurant, no obstant açò el major assoliment ha sigut el reconeixement del públic valencià, que des del primer moment els ha acollit sense cap tipus d’objecció, deixant-se portar per la singular experiència gastronòmica que suposa endinsar-se en Ameyal.

Aquest restaurant transmet proximitat, comoditat i pau des del mateix moment en el qual es creua el llindar, potser pel disseny tradicional però elegant.

A més, en Ameyal es treballa amb la temporalitat dels productes, atès que gran part d’ells es porta directament des de Mèxic. Així cada mes entren i ixen plats de la carta en funció de la temporada dels productes en el seu país d’origen i sempre passats pel tamís creatiu de la xef mexicana Karla Chápero.

En el restaurant hi ha dos zones diferenciades i per tant cadascuna d’elles té una carta concreta. La primera zona, vestida en tons blaus, grisos i blancs és la mezcalería on destaca la coctelería mexicana a força de tequila, mezcal i raicilla, entre uns altres. En ella a més,  se serveixen antojitos, xicotetes bocades de plaure gastronòmic en un ambient més casual.