El príncipe de Johor podría comprar el Valencia CF el próximo verano
El príncipe Johor en el estadio de su equipo en Malasia.

El València CF podria tendir nou propietari a partir del mes de juny. Tunku Ismail Ibrahim, príncep de Johor, hauria arribat ja a un acord amb Peter Lim, el màxim accionista i actual propietari del club de Mestalla.

Segons ha avançat À Punt, Ibrahim és amic de Lim i entraria com a soci capitalista no majoritari. No obstant això, aquest es quedaria amb el control i tota la gestió del València Cf.

L’hereu del sultà de Johor (Malàisia) ja és propietari d’un club de futbol que juga en la primera divisió del país asiàtic. A més, ha aconseguit que el Johor FC haja guanyat diferents lligues. L’equip també ha jugat diverses edicions de la màxima competició continental d’Àsia equivalent a la Champions League.

El príncep Johor va publicar ahir en stories d’Instagram diverses imatges sobre el València Cf. En elles parlava sobre el valor del club (408 milions d’euros); l’índex de popularitat de la plantilla; i el palmarès complet de l’equip. A això se sumava una última imatge amb una paraula: “juny”.

El possible nou accionista de 36 anys ja ha visitat Mestalla. Aquest va estar en la llotja de l’estadi en 2018 després de rebre la invitació de Peter Lim per a gaudir del València-Getafe. També va ser amfitrió del club quan el València CF va jugar una pretemporada a Malàisia.

REUNIÓ AMB XIMO PUIG

La notícia coincideix amb un dia clau per a la directiva de l’equip. Aquesta vesprada, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, es reunirà amb Anil Murthy, president del VCF. L’objectiu és resoldre el problema de la LLIGUE (Actuació Territorial Estratègica) ja que expira el 15 de maig.

De la trobada s’espera que isca la represa de les obres per a completar la infraestructura i possibilitar la mudança de l’equip. No obstant això, la qüestió resideix en un problema econòmic ja que Lim necessita 150 milions per a finalitzar el nou Mestalla. Per això, avui haurà de presentar un pla financer que el possibilite o anunciar l’arribada d’un comprador que assumisca el pressupost.