online
Exterior de “Colmena”, almacén para la venta online ubicado en Valencia.

Mercadona llança hui a València el seu nou servei de venda online a través d’una prova pilot (denominada “Laboratori”). Per a açò, ha construït el seu primer magatzem, exclusivament per a la venda online, en el polígon de Vara de Quart. Des d’estw centre logístic, denominat “Colmena”, Mercadona Online dóna servei al centre de la ciutat, i incrementarà de forma progressiva les zones de servei a tota l’àrea de València i a alguns municipis propers.

Mercadona comença este servei com una prova pilot en una zona inicial. Aquells clients que residisquen en codis postals que no siguen coberts pel “Colmena” de València, podran seguir comprant com fins ara per la web clàssica de compra online. En funció de l’evolució del projecte, l’empresa anirà expandint el servei a altres zones de València i en pròxims anys a noves ciutats, sense que per a açò hi haja encara dates concretes.

L’objectiu de el “Laboratori” és provar el servei i aprendre, tant amb el treballador com amb el client online, per a anar millorant-ho amb les seues aportacions. Per a este nou model, que conviu amb el servei clàssic en la resta de zones i que manté la mateixa tarifa (7,21€/comanda), la companyia ha desenvolupat una nova web de compra i dos aplicacions mòbils (iOS i Android). Tots els clients de Mercadona, independentment de la zona en la qual residisquen, podran accedir a la nova tenda online, però només aquells en els codis postals del centre de València, podran realitzar la seua compra amb el nou servei.

La nueva web de venta online de Mercadona.

Esta primera versió de Mercadona Online, més intuïtiva i fàcil de navegar, presenta una funcionalitat i disseny que és el resultat de la coinnovación de Mercadona amb els seus clients. Al llarg dels últims mesos s’ha testeado amb ells per a conèixer les seues necessitats i aprendre de la seua experiència de compra. L’assortiment en este inici serà molt semblat al de les tendes físiques i els productes es podran localitzar a través de les Categories o el cercador. El client disposarà de fotos de cada producte i tota la informació rellevant.

L’objectiu de la companyia és servir la compra setmanal completa dels seus clients i per tant compta amb una comanda mínima de 50€. Les compres es poden pagar de moment únicament amb targeta bancària. El lliurament al client online és a partir de l’endemà d’haver realitzat la comanda, de dilluns a dissabte de 07:00h a 22:00h i en trams d’1 hora.

El projecte compta actualment amb una plantilla de més de 240 treballadors formada per enginyers informàtics, product managers, dissenyadors, personal de magatzem, especialistes de les seccions de frescs igual que hi ha en les tendes físiques, repartidors i atenció al client.

Juana Roig, directora general del projecte online de Mercadona, ha destacat: “Mercadona és nova en el món digital i tenim molt que aprendre. No obstant açò, creiem que, amb humilitat i esforç i gràcies a comptar amb la sòlida estructura de Mercadona, estem en una bona posició per a abordar el repte de la venda online en alimentació”.

La app móvil de Mercadona para Android e iOS.

Més frescor i eficiència: “Colmena” exclusiu i vehicles 3 temperaturas

Este nou Magatzem Online, de 13.000 metres quadrats i amb una inversió de 12 milions d’euros, incorpora eficiència al procés de preparació i enviament de comandes en centralitzar tots en un mateix punt i facilitar l’organització dels mateixos segons el tipus de producte: secs, frescs, refrigerats i congelats. A més, Mercadona Online prepara les comandes del producte fresc el mateix dia de lliurament al client, garantint la màxima qualitat i frescor.

Igualment, l’àrea de congelats s’ha organitzat perquè la seua preparació siga perimetral, evitant que el treballador haja de realitzar la comanda des de l’interior de la càmera de congelat, eliminant així sobreesfuerzos. Així mateix, la tecnologia de la qual disposa aquest nou servei suposa un reforç de la productivitat i eficiència, multiplicant-la fins a 4 vegades més que en el sistema actual de preparació de comandes en tenda.

Respecte al transport, s’ha dissenyat juntament amb el proveïdor valencià especialista en carrosseries Subiela uns vehicles de repartiment exclusius per a la venda online. Els vehicles tenen en el seu interior 3 zones de temperatura diferents adaptades per a cada tipus de producte. A més, el vehicle incorpora un sistema de descàrrega mecanitzat que minimitza la manipulació de la càrrega, amb la conseqüent reducció de sobreesfuerzos per part del treballador i disminució de temps de descàrrega. A més, existeixen dos models diferents, un que permet transportar fins a 15 comandes, i un altre per a les zones de difícil accés, de fins a 9 comandes per viatge.