Ayora s’ha tornat a convertir en un dels municipis més dolços aquest Pont del Pilar i en el centre d’atenció amb el Primer Corte de Miel 2018, que ha complit la majoria d’edat. Tot un ritual que pot ser contemplat en directe en les instal·lacions condicionades a aquest efecte en el recorregut d’esta fira, Festa d’Interès Turístic Autonòmic des de 2016.

Com sempre, els milers d’assistents han pogut comprovar la qualitat, les aromes o la diversitat del producte estrela, que converteix a aquesta població en un dels principals municipis apícoles d’Espanya.

Tot això, gràcies als apicultors i apicultores que hi ha darrere, que generació rere generació s’ha esforçat per mantindre una tradició han sabut portar al futur.

Una fira que no solament ha donat a conèixer la mel i els productes derivats d’ella, sinó l’oferta econòmica de la zona en el seu conjunt, com a gastronomia, turisme, el seu patrimoni cultural, històric i natural. En definitiva, a dinamitzar l’economia comarcal i a fixar la població en les zones d’interior.

I davant tanta varietat, els veïns i veïnes, i visitants, s’han quedat amb un bon sabor de boca.

La producció de mel a Ayora supera els 2 milions de quilos, donant ocupació directa a més de 80 famílies, la qual cosa suposa un dels eixos principals de l’economia local, sumat a l’impuls turístic d’aquesta coneguda fira que ja és tot un referent.

Notícies relacionades:

Ayora muestra su cara más dulce