La incidencia acumulada en la Comunitat bate récords a la alza
Trabajadores sanitarios totalmente protegidos pertenecientes al Hospital de la Malvarrosa colocan el material para comenzar la ronda de test de COVID-19 que han realizado a los sanitarios a las puertas del centro sanitario y sin que se bajen del vehículo, en Valencia, Comunidad Valenciana, (España), a 26 de marzo de 2020. ROBER SOLSONA…20200326…VALENCIA…..MIEMBROS DEL HOSPITAL DE LA MALVARROSA DE VALENCIA;REALIZAN MUESTREOS AL PERSONAL SANITARIO A LAS PUERTAS DEL CENTRO SANITARIO Y SIN QUE LOS CONDUCTORES BAJEN DEL VEHÍCULO. Rober Solsona / Europa Press (Foto de ARCHIVO) 26/3/2020

La variant Ómicron ja està en la Comunitat Valenciana. La Conselleria de Sanitat ha confirmat el primer cas de contagi amb aquest cep. Es tracta de un pacient d’Elx que s’hauria contagiat en un menjar celebrat a València.

Segons han assenyalat, el contagiat no pateix de gravetat. El pacient està en estat lleu i ha sigut l’Hospital d’Elx qui ha seqüenciat aquesta variant del coronavirus.

Pel que sembla, aquesta persona no havia realitzat cap viatge a països de risc. Tot apunta al fet que l’origen del contagi està en un menjar que va tenir lloc a València. En aquest cas podrien eixir més casos de la variant Ómicron en els pròxims dies perquè el virus ja estaria circulant lliurement.

Amb el pacient d’Elx, són ja 37 les persones que a Espanya estan contagiades amb aquest cep. El primer cas es va detectar el passat 29 de novembre a Madrid. Posteriorment es van sumar més contagis d’Ómicron a Catalunya, Galícia i Extremadura.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ja va alertar que era qüestió de temps que la nova variant arribara a la Comunitat Valenciana. “Prompte o tard, aqueixa variant arribarà”, va assenyalar en declaracions als mitjans a primers de mes.

L’entrada d’Ómicron en l’autonomia coincideix amb l’increment de casos de coronavirus després del pont. En les últimes 24 hores s’han notificat més de 6.000 nous contagis, una xifra que no s’aconseguia des del mes de gener quan es va viure la pitjor ona de la pandèmia.