Ofegaments infantils: com podem evitar-los

Els ofegaments són la segona causa de mort en menors de 5 anys

Un xiquet de 4 anys va ser rescatat ahir inconscient d’una piscina d’una urbanització Alginet. L’equip mèdic desplaçat fins al lloc va poder recuperar les seues constants vitals i el succés va acabar en final feliç, però cada estiu 5.000 menors moren a Europa per ofegaments.

Amb l’objectiu d’arribar a ofegaments 0, el poliesportiu de Malilla ha acollit aquest cap de setmana una jornada de prevenció gratuïta d’accidents en l’aigua per a famílies i xiquets.

No obstant això adverteixen que aprendre a nadar suposa una acceptació de més risc, per la qual cosa és important que els xiquets sàpien reaccionar davant possibles caigudes a l’aigua. Una falsa sensació de seguretat que incrementen els elements de flotació.

La importància de coneixements bàsics de primers auxilis és fonamental per a la supervivència dels xicotets una vegada produït l’ofegament.

I el consell més important: la vigilància. Els experts recomanen als adults estar tan prop del xiquet com per a poder-li fer-li una abraçada. Estar més lluny, alerten, significa estar massa lluny.