El recentment nomenat president de la Interagrupació de Falles va visitar 7 Televalencia per a explicar-nos els seus projectes i expectatives, de cara als pròxims 4 anys en què es trobarà al capdavant del càrrec.

Després d’ocupar diferents càrrecs en la seua comissió fallera Cadis els Centelles, entre ells el de president, i formar part de l’Agrupació de falles de Ruzafa com a vicepresident, des de fa set anys ocupa el càrrec de President d’aquesta. Va formar part de la directiva de la Interagrupación de Jesús Hernández i ara està al capdavant d’ella.

Guillermo Serrano afronta el càrrec amb il·lusió i advoca pel diàleg com a mitjà per a solucionar els problemes que han existit els últims anys amb la Regidoria de Cultura Festiva.

-Qui es Guillermo Serrano?

Guillermo Serrano és un faller de tota la vida que ha anat pujant esglaó a esglaó en el món de les falles. Vaig començar sent directiu en la meua pròpia falla, d’ací vaig passar a ser president. He sigut 5 anys president de la meua comissió i l’atzar de la vida em va portar a l’Agrupació de Russafa amb un dels meus bons amics Toni Calvera i sent dos anys vicepresident seu, vaig passar a ser president i estiga serà el meu setè exercici al capdavant d’aquesta. Vaig entrar fa 4 anys en la directiva de la Interagrupació amb Jesús Hernández i enguany com ell deixava el càrrec, vaig decidir quedar-me al capdavant i d’aqueixa manera intentar millorar el món faller.

-Davant els problemes que han sorgit els últims anys entre la Interagrupació i la regidoria encapçalada per Pere Fuset, quina es la teua postura?

És cert que durant els últims 4 anys la relació entre la regidoria i la Interagrupació no ha sigut bona, però la meua intenció és posar el comptador a 0, oblidar-nos del que ha ocorregut durant aquests 4 anys i pensar en el futur. Jo no posaré culpables damunt de la taula, la qual cosa si que és necessari és el diàleg, esperarem a saber qui és el/la Regidor/a triat/a i a partir d’ací intentarem portar amb ell /ella la millor relació possible.

– Creus que la Interagrupació hauria de tenir més presència en el món de les Falles?

Crec que la Interagrupació ,com a entitat que representa a tantes agrupacions, ha de tenir l’espai que es mereix, per a això hem de cercar-nos nosaltres mateixos el nostre lloc i fer als nostres presidents partícips de la directiva i fer-los pensar que som una bona eina de treball i que lluitarem per fer coses positives per a les Falles.

– Quin es el comès de la Interagrupació?

Bo jo crec que la labor principal de la Interagrupació ha de ser la defensa de tots els condicionaments culturals i festius que comporta la nostra festa i ajudar tant els presidents d’agrupació com als presidents de falla en la relació amb les administracions; facilitant-los les gestions, tractant d’anticipar-nos als problemes que tinguen, solucionant-los abans que ocórreguen, com per exemple amb el tema dels permisos.

-Què pretenen canviar Guillermo Serrano i la seua directiva en el món de les falles?

El problema principal amb el qual s’enfronten els presidents és el tema de la gestió, d’organització de permisos, és per això que ens comprometem a crear un mitjà per a facilitar la sol·licitud i la gestió de permisos a l’hora de programar activitats, actes i programes festius de les comissions falleres.