Mercadona va guanyar 593 milions en 2018, el 84% més que l’any passat. Un exercici en el qual va crear 1.800 noves ocupacions i va augmentar les seues vendes un 6%, fins a aconseguir els 24.305 milions d’euros. Estes dades han sigut presentats hui pel president de Mercadona, Juan Roig.

Roig ha anunciat que el grup començarà a vendre per internet a Barcelona el 12 de juny i a la fi d’any ho farà també a Madrid. A Barcelona, a més, s’obrirà un centre logístic des del que es distribuiran els productes a la Zona Franca.

A més, el grup va invertir un 50% més que en l’exercici anterior i espera que enguany es doblegue la inversió. De fet, Roig preveu augmentar les vendes del grup un 3,7% este 2019, un any per a què ha anunciat l’obertura de deu botigues a Portugal.

El president de Mercadona, Juan Roig, al costat del seu equip directiu. EFE/Manuel Bruque

La raó per la que Mercadona no obrirà els diumenges

A diferència d’Espanya, les noves botigues que s’instal·laran al país veí sí que obriran els diumenges i festius ja que segons s’ha explicat a Portugal és costum. Esta iniciativa xoca amb el model de treball de Mercadona ja que en la seua política mai s’ha contemplat l’obertura de diumenges a excepció de dates molt assenyalades en el calendari.

El motiu que s’ha argumentat és que a Espanya obrir en aquests dies de 9 a 21.30 hores implicaria doblegar els sous dels empleats el que també comportaria l’encariment dels productes de Mercadona.

Juan Roig posa en la nova secció després de presentar els resultats econòmics de la companyia. EFE/Manuel Bruque

Menjar llest per a menjar

Mercadona també continua apostant per la innovació dels serveis que pot oferir en els seus supermercats, entre estes iniciatives destaca la secció que va posar en marxa el mes d’agost passat: “Llest Per a Menjar”. Encara que la seua arrencada va tenir lloc en el supermercat de la localitat de Burjassot gradualment se li han anat sumant altres centres fins a tancar 2018 amb un total d’11 supermercats a la província de València amb esta nova secció.

L’excel·lent acolliment per part dels clients d’esta iniciativa fa que en 2019 esta secció tinga previst implantar-se en 250 supermercats més de la cadena.

Las nuevas chocolatinas sanas de Mercadona

Así es el nuevo uniforme de Mercadona