Goya
Silvia Abril y Andreu Buenafuente durante la ceremonia de los Goya en Sevilla.

La ciutat de Màlaga acollirà hui la celebració de la gran festa del cinema espanyol: els Premis Goya. Els aclamats capgrossos de la 34ª edició es lliuraran esta nit en el Palau dels Esports José María Martín Carpena sent ja el segon any consecutiu de la realització d’aquesta gala fora de Madrid.

Després de l’èxit que va suposar l’organització dels Goya 2019 a Sevilla, des de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques van anunciar la seua decisió de continuar apostant per aquest nou format en el qual els premis viatgen a altres ciutats espanyoles.

És ací on entra en joc València i és que la capital del Túria està més prop de convertir-se en la seu de la 35ª edició dels Goya. Tal com avançava aquesta setmana el diari Les Províncies, l’Acadèmia ha convidat a la cerimònia a Sandra Gómez, regidora de Desenvolupament Econòmic, qui viatjarà hui fins a Màlaga acompanyada de diversos membres del seu equip per a viure la gala en primera persona i conèixer tots els detalls d’aquesta celebració.

Este no és el primer acostament del Govern municipal a l’Acadèmia de Cinema posat que l’any passat ja es va traslladar la idea d’acollir els Goya en 2021 amb l’objectiu de retre homenatge a la figura del cineasta valencià Luis García Berlanga i celebrar així el centenari del seu naixement.

Respecte al lloc d’una hipotètica celebració a València, Fira València és l’espai que més opcions tindria perquè es requereix d’un aforament pròxim a les 3.000 persones deixant xicotet tant al Palau Reina Sofia com al Palau de Congressos en disposar de butaques per a 1.412 i 1.481 persones respectivament.

ELS GOYA, UN IMPACTE MILIONARI PER A LA CIUTAT

Després de la gala de hui, Gómez ja ha avançat que hauran més reunions amb l’organisme presidit per Mariano Barroso amb la finalitat de continuar fent passos cap als Goya 2021, una cita que ajudaria a promocionar València i que suposaria un alt impacte econòmic per a la ciutat.

Mancant conèixer les dades finals de Màlaga on el Govern local i autonòmic ha invertit dos milions d’euros per a condicionar el Palau dels Esports i adaptar-lo a les necessitats de l’Acadèmia, a Sevilla la inversió per a comptar amb els Goya va ser d’un milió d’euros, xifra que es va recuperar amb l’impacte econòmic directe de 5 milions i l’indirecte de 52,3 milions.

Perquè els Goya continuen viatjant per Espanya la condició és que la seua celebració supose un cost zero per a l’Acadèmia de Cinema sent les institucions de cada ciutat les responsables d’assumir el pressupost de l’organització dels premis més glamurosos del cinema espanyol.