Premis de l´Esport Faller
Font: Jesús Montesinos

El Palau dels Arts Reina Sofia va acollir el 3 de Març de 2020 la Gran Gala de l’Esport Faller. Un esdeveniment organitzat per la Delegació d’Esports de Junta Central Fallera. Montse Català, Vicepresident de JCF, i Carmen Rodríguez, periodista especialitzada en pilota valenciana, van ser les encarregades de conduir el acte. Més de mil persones van omplir la sala per a fer lliurament dels guardons aconseguits durant aquest exercici faller. Una situació que lluny queda de l’escenari actual, on els esdeveniments multitudinaris han quedat totalment cancel·lats.

Guardons

Un total de 142 premis de 32 campionats de 16 esports diferents es van repartir entre les 73 comissions guardonades. La Fallera Major de València, Consuelo Llobell, acompanyada de la seua Cort d’Honor, va ser l’encarregada de lliurar els palets a les falles afortunades. A més, va tenir també l’oportunitat de dirigir unes paraules a tots els allí presents.

Per tant, durant el passat exercici faller sí que es va poder gaudir de l’esport. 6.000 falleres i fallers d’unes 200 comissions van formar els equips que van participar en els diferents campionats que va organitzar la delegació.

La Gala va comptar amb l’assistència de diferents institucions de la ciutat. Tots ells van estar presents  a través dels pilotaris professionals Puchol II, Nacho de Beniparrell i Lluís de la Vega. El President de la Federació de Pilota, Daniel Sanjuán i José Luis López, patrocinador del campionat de pilota. Així com Pau Pérez Rico, director regional de Comunicació i Relacions Institucional d’El Corte Inglés i Esther Fazo, de Correcaminos. A més, es va retre homenatge a Juan Contreras amb el lliurament del premi “El Saque”, el màxim reconeixement de la pilota per tota la seua trajectòria.