Los precios de los hoteles valencianos bajarán para llenar en otoño e invierno
Varios turistas pasean este viernes por las inmediaciones del hotel en el que desde el pasado lunes permanecen incomunicados sus huéspedes y trabajadores al dar positivo en coronavirus cuatro de los que se alojaban en el centro turístico de Adeje, enEF

Un Imserso per als treballadors de la pandèmia. Aquesta és la idea general que proposa el programa presentat per la Generalitat per a estimular el turisme en la Comunitat Valenciana. L’objectiu és reactivar l’activitat en el sector amb preus econòmics que òmpliguen hotels durant la temporada baixa.

El president del Consell, Ximo Puig, ha sigut el responsable d’anunciar aquesta mesura que se sumaria a l’ampliació d’aforaments. Puig ha avançat que se cerca arbitrar ajudes per als establiments hotelers que convenien amb la Generalitat. D’aquesta forma podran reduir les tarifes cara a les estacions de tardor i hivern arribant a un major públic.

A més, ha concretat que el pla d’incentius contemplarà dues etapes. Una primera de l’1 d’octubre al 15 de desembre i una segona des del 7 de gener fins a Pasqua.

MÉS AJUDES Al TURISME VALENCIÀ

El programa d’incentius a la demanda se suma a altres iniciatives ja posades en marxa. Entre elles estan les ajudes directes destinades a empreses i persones treballadores autònomes adherides a programes de producte de Turisme Comunitat que compten amb el distintiu de qualitat turística SICTED o per a agències de viatge.

Aquesta última mesura ha permès a Turisme destinar 6,5 milions d’euros en ajudes directes al sector turístic, treballadors per compte propi, pimes i festivals de música afectats per la COVID-19. Aquestes se sumen a altres mesures com el pla d’infraestructures per a pal·liar els desperfectes causats pel temporal Gloria.

A més, també ha destacat la línia per import de 10 milions d’euros impulsada per l’Institut Valencià de Finances per a ajudar amb crèdits blans a la recuperació de l’activitat del sector turístic.