¿Los cambios de Colón devaluarán el precio de la vivienda del centro?

El cèntric carrer Colón de València podria tornar a canviar si el Partit Popular gana les pròximes eleccions locals. Així ho ha anunciat hui la portaveu del PP en el Ajuntament de València, María José Catalá. Ha assenyalat que la remodelació seria una de “les accions prioritàries” si aconsegueix l’alcaldia en 2023.

L’objectiu de Catalá és crear un carrer on “prevalguen la seguretat i accessibilitat de tots els usuaris d’aquesta via: vianants, bicicletes, patinets i vehicles. Sense oblidar-nos de les necessitats de comerciants i veïns de la zona”.

La popular ha criticat que l’Ajuntament fera una obra “sense criteri tècnic” i amb punts negres que posen en risc la seguretat viària. Per a solucionar-ho, des del partit ja s’han reunit amb l’auditor de Seguretat Viària per la Unió Europea Andrés Luis Romera. En el seu informe, l’expert ha assenyalat que en 5 dels 7 punts analitzats existeix risc d’accident.

“Es confirma que el disseny realitzat pel govern de Ribó és absurd. Té molts punts negres sobretot per al vianant i per a les persones amb mobilitat reduïda; persones majors o persones que van en carret”, ha explicat Catalá. “El debat no és carril bici o no, més bicis o no. El debat és aconseguir una ciutat segura i accessible“.

“A ningú li ha agradat l’actuació de Ribó i Grezzi en Colón i plantejarem una alternativa seriosa, tècnica i segura per als ciutadans. Una ciutat no es pot dirigir a colp de capritx”, ha matisat.

ELS PUNTS NEGRES DEL CARRER COLÓN

Entre els punts negres assenyalats per l’informe destaca: accés inadequat a carrer Colón a través de carrer del Gravador Esteve amb probabilitat alta d’accident; duplicació de passos de vianants en zona de convergència i divergència amb carrers adjacents, sent especialment perillós si la incorporació es realitza des del marge esquerre; senyalització inadequada/inexistent en carril bici, existeix reg de xoc fronto-lateral de ciclistes amb vianants i vehicles; amplària insuficient de les zones habilitades per a càrrega/descarrega i aparcament de motos; obstacles existents en voreres, el risc s’agreuja en el cas de les persones amb discapacitats.