El programa Àgora va viure un dels debats polítics més apassionants. En la taula de tertúlia es van asseure els diputats autonòmics Rosa Peris del PSPV, Juan Ponce de Compromís, Alfredo Castelló del Partit Popular i Tony Woodward de Ciutadans.

Entre els temes a tractar estaven l’últim Debat de Política General, el finançament autonòmic i les opinions referent al ministre José Luis Ábalos o l’actual situació del Pacte del Botànic. Però un dels moments àlgids es va produir amb el tema de l’Educació.

La diputada socialista Rosa Peris, va recriminar al diputat del PP, Alfredo Castelló que viuen en un realitat que no existia” a l’hora de criticar el sistema educatiu de la Comunitat. “La nostra educació va bé – va afegir Peris- i volem que els estudiants valencians milloren en molts sentits, que traguen les millors notes i que es reduïsquen les dades d’abandó escolar. Açò és el veritablement important”.

En aqueix punt, que va coincidir en arguments amb el representant popular encara que estiga va aprofitar per a assegurar que “els xiquets i les xiquetes han de realitzar-se en un entorn de dignitat i açò que repeteixen vostès ha finalitzat amb que, tres anys i mitjà després, no heu fet ni un col·legi”.

Peris va contraatacar al·legant que la Generalitat Valenciana ja va engegar el projecte Edificant amb una estreta col·laboració amb els Ajuntaments i Castelló va qualificar aqueixa iniciativa com “una rendició de Ximo Puig heu sigut incapaces de fer col·legis i vau anunciar 170”.

Peris va finalitzar asseverant que la culpa era dels populars per haver “pervertit” Ciegsa i per aqueix motiu van haver de cercar altres mecanismes per a construir-los. I va acabar amb un contundent “els anem a construir”.