Paiporta

Paiporta ja compta amb el seu particular Punts Violeta amb la finalitat de previndre les agressions sexuals en les seues festes locals que s’inicien aquest divendres 10 d’agost. 

Els Punts Violeta que ja en han vist en algunes festes com les de Torrent, és una carpa amb professionals especialistes que atendran els diferents dubtes i situacions sobre violència sexual o sexista cap a les dones, coordinada juntament amb la Policia Local i resta de personal d’atenció.

El material necessari per a muntar aquesta carpa ho ha aportat la Mancomunitat de l’Horta Sud, que ha iniciat una campanya a escala comarcal al costat dels ajuntaments per a combatre aquesta problemàtica.

La regidora d’Igualtat de Paiporta, Maribel Albalat, ha afirmat que “com a novetat, enguany hem iniciat aquesta proposta per visibilitzar i sensibilitzar sobre les agressions en festes”.

Paiporta
Punt Violeta a les festes de Torrent.

El que es persegueix amb aquesta campanya és que les dones que alguna vegada s’han sentit insegures durant la festa, puguen gaudir com els seus companys sense patir per la seua seguretat. La violència sexista no és un fenomen nou, però en l’actualitat es denuncia i es dóna a conèixer amb major intensitat gràcies a que les dones parlen i expliquen els seus testimoniatges. I no solament per açò, sinó perquè la població en general és més conscient i no tolera aquest tipus de situacions.

El Punt Violeta de les Festes Populars 2018 de Paiporta s’instal·larà les nits de l’11, el 13, el 14, en els concerts que tindran lloc en el carrer José Capuz, i el 15 d’agost, en la discomòbil de la Plaça 3 d’abril. 

La campanya està basada en el fet de “posar-se les ulleres violeta”, una idea que trasllada fa anys el moviment feminista, per a adonar-se i visibilizar les diferents violències que pateixen totes les dones, també en espais festius.