S.Ferris– A un mes de vèncer l’ATE (Actuació Territorial Estratègica), el Valencia CF ha realitzat un moviment desesperat per a salvar els beneficis urbanístics. El club ha posat sobre la taula l’únic arma que li queda: un avantprojecte per al poliesportiu de Benicalap que ha d’alçar-se al costat del nou estadi de l’Avinguda de les Corts.

El poliesportiu de Benicalap va ser la proposta amb la qual el president, Anil Murthy, va acudir a les institucions el mes de setembre passat tractant de cercar la pròrroga de l’ATE. Així li ho va mostrar tant a Ribó com a la vicealcaldessa, Sandra Gómez. A més, també li ho va presentar al president de la Generalitat, Ximo Puig. No obstant això, des de llavors no havia fet cap moviment. De fet, aquesta possibilitat no va estar sobre la taula en la nova trobada que van mantenir Murthy i Puig.

QUÈ PENSEN ELS VEÏNS DE NOU MESTALLA?

UN MINIAVANÇ A UN MES DE VÈNCER L’ATE

L’entitat de Mestalla ha presentat a la Generalitat Valenciana i a l’Ajuntament de València aquest avantprojecte que prompte faran públic. El primer edil, Joan Ribó, ha manifestat que, en principi, reuneix les característiques que s’havien plantejat en l’acord. “Tindrà un valor d’aproximadament 5,6 milions d’euros”. Així ho ha explicat l’alcalde que aquest matí s’ha posat en contacte amb els dirigents del club.

“Sabem que el centre de l’assumpte és que es reprenguen les obres del nou estadi, però això és un pas en la bona direcció que volem saludar des de l’Ajuntament”, afirma el primer edil.

Polideportivo Benicalap
A un mes de vencer el ATE, el Valencia CF presenta un anteproyecto del polideportivo de Benicalap

L’ADMINISTRACIÓ MANTÉ LA PRESSIÓ

Sandra Gómez recalca que no poden deixar d’exigir que el València complisca les seues obligacions. “No ens podem deixar enganyar; el poliesportiu s’ha de fer perquè és una obligació”, afig l’edil socialista. Això no és nou, fa mesos ja van parlar amb la regidoria d’esports sobre aquest projecte. No obstant això, aquest projecte no és un regal a la ciutat, sinó part de les seues obligacions.

D’altra banda, Gómez ha afirmat que la Generalitat i l’Ajuntament estan cercant altres vies per a acabar l’estadi. L’objectiu que es marquen és finalitzar-lo i que no estiga en mans de Meriton. 

Un mes queda per a resoldre’s els dubtes i per a saber si la ciutat de València tindrà un nou estadi. I, a més, falta un mes per a conèixer si el barri de Benicalap gaudirà d’un poliesportiu nou.