seguridad
Manifestantes enfrentados a la Policía Nacional en la celebración del último 9 d'Octubre.

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha avançat que “s’incrementaran els efectius policials per a garantir que el pròxim 9 d’Octubre siga la festa de tota la cuidadanía”.

El delegat del Govern ha presidit esta setmana al costat de l’alcalde de València, Joan Ribó, la junta local de seguretat amb motiu del Dia de la Comunitat Valenciana, ha manifestat que el treball d’esta junta i de les reunions prèvies preparatòries “parteixen del convenciment que cal canviar el caràcter que durant els últims anys ha tingut esta festivitat”. Es tracta de “recobrar la convivència entre els valencians i valencianes indistintament de la seua idea de Comunitat, permetre un espai de trobada en el que tots ens sentim reconeguts, un espai de llibertat, lúdic i festiu”.

Per a açò, segons ha avançat el delegat del Govern, a les Unitats d’Intervenció Policial (UIP) depenents de la Prefectura Superior de Policia de la Comunitat Valenciana se sumaran unitats depenents de prefectures d’altres Comunitats Autònomes. Aquests cossos especialitzats treballaran al costat de la resta d’efectius policials. La coordinació de tots aquests efectius es realitzarà “al més alt nivell”.

A més, “s’ordenaran les diferents manifestacions convocades per a la vesprada amb l’objecte de garantir el lliure exercici d’aquest dret”. Així, ha indicat el delegat, “s’evitarà la confluència de manifestacions d’actors diferents”.

Fulgencio i Ribó presideixen la junta local de seguretat del Dia de la Comunitat Valenciana.

El delegat ha subratllat que la finalitat de totes estes iniciatives “és la de garantir el desenvolupament pacífic d’esta jornada festiva, uns actes que s’exerciran amb llibertat sempre que existisca seguretat”. L’objectiu del dispositiu és “tant el desenvolupament normalitzat com la reversió d’uns fets com els de l’any passat que mai van deure passar” així com “que entenguen aquells que opten per la via d’alterar la convivència que estem en un Estat de Dret i que s’adoptaran les mesures oportunes perquè els actes contraris a dret no queden impunes”.

Fulgencio ha indicat que per a l’elaboració d’este dispositiu que ha titllat de “nou”, s’han dut a terme diverses reunions prèvies de caràcter tècnic que han sigut coordinades des de la Delegació del Govern i la Subdelegació del Govern a València al costat de l’Ajuntaments de València i les Forces i Cossos de Seguretat. Així mateix, la Subdelegació del Govern ha mantingut trobades amb els diferents grups polítics perquè el desenvolupament dels actes “tinguen un caràcter serè”.