patienetes

Es va acabar la moratòria, la Policia Local de València començarà a multar als patinets elèctrics que circulen de forma temerària a partir del pròxim dilluns 23 de setembre segons han assegurat avui des de l’Ajuntament de València durant la presentació d’una guia de mobilitat personal.

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha assegurat que València no té «un gran problema» pel que fa a aquests vehicles però davant la «conducció perillosa» que «va aparellada a l’excés de velocitat» sí que es produiran sancions encara que no hagen radars mòbils per a evitar «els comportaments incorrectes» a la ciutat.

Amb l’objectiu d’informar la ciutadania, des del consistori arrancarà una campanya informativa en la que es repartiran un total de 30.000 fullets en els quals apareixeran detallats les principals novetats en matèria de mobilitat personal (patinets, bicicletes, etc.) aprovades en la nova ordenança en la qual es diferencien dos tipus de vehicles: els de tipus A i tipus B.

En el cas dels tipus A trobem aquells que no poden superar els 20 quilòmetres per hora com per exemple els monopatines i en els quals no és obligatori usar timbre i casc. Aquests han de circular pel carril bici encara que tenen permès anar per voreres sempre que no superen els 15 km/h, carrers per als vianants, carrils senyalitzats a 30 km/h, carrers residencials i zones 30.

Els vehicles de tipus B són patinets elèctrics que poden arribar a 30 km/h i per tant han de portar timbre, frens, llums davanteres, llums posteriors, catadiòptrics i casc. Aquests poden circular pels mateixos llocs del tipus A excepte carrers per als vianants.