pieza romana

Un operatiu de la Policia Local de Llíria ha permés recuperar un element arquitectònic d’època romana, concretament un “pulvinus”, remat d’un monument o ara funerària decorada amb motius florals.

La peça es trobava reaprofitada en un mur de l’Horta Vella de Llíria. En un control rutinari en esta zona agrícola, agents locals es van adonar que unes persones estaven excavant en un camp. En realitzar una inspecció ocular, van descobrir que estaven intentant sostraure la peça apareguda i van procedir a la seua custòdia i a la posterior entrega al Servici Municipal d’Arqueologia de l’Ajuntament de Llíria, per al seu estudi i catalogació.

La ubicació d’este element arquitectònic, vinculat als monuments funeraris, a l’entorn del Camí Vell de Llíria a València, confirma el seu ús en època romana ja que era freqüent la presència de mausoleus en vies d’accés pròximes a la ciutat, en este cas l’antiga Edeta.

Este és el segon objecte d’època romana que apareix al municipi en uns pocs dies. La setmana passada, la intervenció arqueològica prèvia a la construcció d’una promoció de vivendes oferia la troballa d’una inscripció. El nou descobriment també es conservarà al Museu Arqueològic de Llíria.