El centre de València es blinda en la nit d’Halloween

El dispositiu especial comptarà amb 171 agents de la Policia Local amb l'objectiu de garantir la seguretat i evitar actituds incívicas.

Halloween
Agentes de la Policía Local de Valencia durante un control nocturno en el centro de la ciudad.

La Policia Local de València reforçarà el seu dispositiu per a la nit d’Halloween en aquelles zones que podrien registrar més incidències a través de serveis estàtics i controls de drogues i alcohol. Un total de 171 agents, xifra similar a la de l’any passat quan el dispositiu va comptar amb 170 policies, vetlaran perquè la nit discorre amb la major tranquil·litat possible encara que començaran a treballar preventivament molt abans.

De fet, està previst que avui dimarts comencen a instal·lar-se 205 tanques i demà, dimecres 31, contenidors en la plaça de la Verge, plaça de la Reina així com en la Plaça del Carmen que coincideixen amb el centre que es blindarà per a previndre actituds incívicas.

Anaïs Menguzzato, regidora de Protecció Ciutadana ha indicat que el dispositiu de Policia Local s’ha reforçat en aquelles àrees més sensibles per a “minimitzar l’impacte que Halloween puga tindre entre els veïns i veïnes” ja que, com ha admès, “es tracta d’una festa que cada any convoca a més persones i cal garantir el dret al descans de tots aquells i aquelles que no isquen eixa nit” per això, ha prosseguit, “hem reforçat controls i vigilàncies però sobretot apel·lem a la responsabilitat de tots i totes les que isquen la nit del 31 d’octubre” ha conclòs Menguzzato.

Les zones més controlades durant Halloween

S’han establit controls i dispositius en plaça del Carmen, plaça d’Espanya, en la zona de la Creu Coberta, plaça de l’Ajuntament, zona plaça Doctor Landete i Baró de Corts, Passeig Marítim, plaça de Benimaclet i solar del carrer LLiri blau, àrea Blasco Ibañez, avinguda de Tarongers, plaça de la Verge i plaça de la Reina.

Així mateix s’establiran dispositius estàtics de control de velocitat, alcoholèmia, estupefaents, seguretat ciutadana i documentació en les zones d’accés i eixida dels diferents punts d’interès i es realitzaran inspeccions d’establiments públics i activitats recreatives amb especial incidència en zones ZAS i locals on prèviament es tinga coneixement de la celebració d’espectacles per al control de l’aforament o presència de menors.