Pueblos més bonics d´Espanya
Imatge aèria nocturna d'un dels pobles més bonics d'Espanya.

L»Associació els pobles més bonics d’Espanya’, ha descobert els 15 municipis més bonics d’Espanya.

Des de pobles costaners, passant per pobles amb història sense oblidar-nos de paradisos rurals en els quals s’ha valorat sobretot aspectes com la neteja,  la cura del patrimoni, l’harmonia, l’activitat cultural, la defensa de les tradicions

Un conjunt de localitats poc conegudes però amb una gran patrimoni cultural i artístic que no has de deixar de visitar:

1. Alcudia (Balears)

Aquesta localitat situada al nord de l’illa de Mallorca destaca per les seues platges mediterrànies. Destaca a més pels seus monuments com l’església de Sant Jaume, d’estil neogòtic,  construïda en les muralles medievals del municipi.

2. Atienza (Guadalajara)

Aquesta localitat que pertany a la província de Guadalajara, compta amb un palau medieval en el qual destaca un cordó envoltant el pòrtic i un finestral gòtic en la façana; el seu castell, l’Església de Santa María del Rei, el Museu de Sant Bartolomé.

3. Betancuria (Fuerteventura)

Aquest poble pintoresc de Fuerteventura, compta amb més de sis-cents anys d’antiguitat, i un gran patrimoni que gaudir: l’Església de Santa María, el Museu Arqueològic i Etnogràfic.

4. Castellar de la Frontera (Cádiz)

Va ser declarat Monument Històric Artístic en 1963. Castellar és popular pel seu castell medieval, el Palau dels Comtes de Castellar, l’Església del Diví Salvador...així com un destacat atractiu turístic.

5. Castrillo de los Polvazares (León)

El poble constitueix un recinte urbanístic i un pintoresc conjunt que va ser declarat en 1980 Conjunt Històric-Artístic d’alt valor monumental, en el qual destaquen els seus carrers empedrats.

Culla és també un dels pobles més bonics d’Espanya

Situat en el Alt Maestrazgo, Castelló, destaca pels seus profunds barrancs i nombroses coves i avencs, la qual cosa proporciona un fort atractiu natural i paisatgístic a la zona, així com pel seu Castillo, la seua Ermita..

7. Mogrovejo (Cantabria)

Aquesta localitat està situada a 460 metres d’altitud sobre el nivell de la mar, enfilat en un pla i amb el massís de Ándara a la seua esquena. No has de perdre’t a més la seua Torre i la seua Església.

8. Monteagudo de las Vicarías (Soria)

Aquesta històrica Vila pertanyent a Soria destaca pel seu patrimoni arquitectònic caracteritzat pel Castell Palacio de la Recompensa, l’Església de Nuestra Señora de la Muela, l’ermita de Nuestra Señora de Bienvenida...

9. Olivenza (Badajoz)

Aquesta ciutat emmurallada d’origen templer  està situada al sud de Badajoz, en el marge oriental del riu Guadiana, l’Alcázar i la Torre de l’Homenatge són d’obligada visita

10. Pastrana (Guadalajara)

Destaquen en Pastrana la col·legiata, el Palau Ducal on va residir la princesa de Éboli, els tapissos flamencs de Alfons V, la font de les quatre canelles i els convents fundats per Santa Teresa de Jesús; tot això la configuren  en un ambient medieval-renaixentista únic.

11. Pollença (Baleares)

Destaca pel seu barri antic així com pel seu llarg passeig marítim i àmplies platges. La Cala de Sant Vicent acull un conjunt de cales amb aigües cristal·lines situades al peu del Cavall Bernat i el conjunt de coves prehistòriques de l’Alzineret.

12. Ponte Maceira (Coruña)

Aquesta localitat de Galícia, està caracteritzada pel gran pont de pedra o també dit “a Pont Vella”, que els seus els seus orígens van ser romans. A més no has de deixar de visitar el Pazo de Baladrón, l’Església romànica…

13. Robledillo de Gata (Cáceres)

Aquesta localitat va ser declarada Bé d’Interés Cultural i ho és gràcies a la seua arquitectura característica en la qual destaquen els seus murs de tova, a vegades pintat al voltant de portes i finestres.

14. Teguise (Lanzarote)

Lanzarote alberga aquesta localitat en la qual cal destacar La fortalesa del castell de Santa Bàrbara que alberga un museu en el qual es conta la història de la pirateria de Canàries, a més no pots oblidar-te de gaudir de les seues platges o jardins de Cactus.

15. Vinuesa (Soria)

Els seus palaus, calçades, ermites i paisatges com la llacuna negra de Urbión…converteixen a Vinuesa en un dels pobles més bonics d’Espanya que no has de perdre’t.