Plaza del Ayuntamiento de Valencia
Imagen digital de la peatonalización de la Plaza del Ayuntamiento de Valencia.

Els treballs previs a la conversió en zona de vianants de la Plaza de l’Ajuntament de València ja han arrancat. Hui és la primera jornada d’obres per a renovar l’asfalt i modificar la planta viària (repintado, semaforización, etc.). A més, es procedirà a senyalitzar el nou repartiment espacial amb mobiliari urbà.

La intervenció comporta també canvis d’ús als carrers adjacents. L’objectiu és adequar les seues característiques en funció d’una millora en la mobilitat de l’entorn:

  • Conversió en zona de vianants dels carrers Drets, Barcelonina, Correus (entre C/ Pérez Pujol i Plaza Ayuntamiento).
  • Inversió del sentit de la circulació de la C/ Llanterna i un tram de la C/Carabasses.
  • Inversió del sentit de la circulació de la C/Pérez Pujol, entre la C/Roger de Lloria i la C/Correus.

Una vegada culminen les obres es posarà en marxa la nova operativitat de la Plaça i el seu entorn. Això suposarà tenir 12.000 metres nous d’espai per als vianants a la ciutat de València.

AFECCIONS DURANT LES OBRES

Amb la finalitat de garantir la deguda seguretat, a partir d’aquest dilluns i mentre duren els treballs es procedirà a tallar la circulació. A més es desviaran les línies de l’EMT que passen per l’Ajuntament i Marquès de Sotelo. La circulació per als vianants serà lliure.

Ja s’ha tallat la circulació de trànsit per la Plaça Ajuntament. Sí es pot accedir als carrers adjacents com es realitza els últims diumenges de mes excepte a C/Roger de Lauria. Per a garantir l’accessibilitat a la propietat, s’ha invertit el tram de la C/Pérez Pujol, entre C/Correus i C/Roger de Lauria.

Avui també es reordenarà la senyalització al carrer Sant Vicent Màrtir. Aquesta arrancarà amb la creació de noves zones d’estacionament i càrrega i descàrrega en el tram comprès entre la C/Sang i Maria Cristina. A continuació s’abordarà el tram entre la Plaça de Sant Agustí i la C/Sang. Per a fer aquests treballs es duran a terme els talls de trànsit puntuals que es precisen.

Una vegada finalitzada la reordenació e la C/Sant Vicent (dimecres 6), es procedirà a invertir la circulació de la C/Llanterna i C/Carabasses (entre l’Av. Oest i C/Mallorquins).

AFECCIÓ A L’EMT

Mentre duren les obres s’adaptarà de manera provisional el recorregut de les línies C1, 6, 8 ,10, 11, 14, 19, 32, 35, 40, 70, 71 i 81. La EMT informarà d’aquests canvis en totes les parades amb línies afectades, xarxes socials, app, etc.