La Plaza del Ayuntamiento concluye las obras y anuncia la instalación de juegos infantiles
La Plaza del Ayuntamiento se peatonaliza con un único carril de circulación para la línea C1 de la EMT.

La peatonalització de la Plaza de l’Ajuntament ja ha arribat al seu fi, almenys la primera part. Aquesta setmana han conclòs les obres de transformació d’aquest espai del centre pel que ja circulen els autobusos de la nova línia C1 de l’EMT.

Va ser el dilluns quan va acabar la fase de senyalització del Servei de Mobilitat. Amb ells van quedar delimitats els 12.000 metres quadrats de calçada que el consistori ha recuperat per a ús per als vianants.

Aquesta primera fase de la peatonalització ha consistit en la reordenació dels usos de l’espai públic existents i de tots els fluxos de la circulació. Una delimitació realitzada mitjançant elements de senyalització horitzontal i vertical a més de mobiliari urbà. Segons l’Ajuntament, també s’ha dotat a la plaça de vegetació mediterrània de 30 espècies diferents.

UNA REFORMA QUE NO AGRADA A TOTS ELS VALENCIANS

La reforma ha alçat nombroses crítiques entre els ciutadans de València. Amb una inversió econòmica de 700.000 euros i la instal·lació de 200 jardineres, molts valencians no han dubtat a mostrar el seu descontentament. No obstant això, des de l’Ajuntament s’ha declarat que el disseny és el resultat d’una actuació conjunta. Paisatgistes, arquitectes i agrònoms han treballat en el desenvolupament de la nova plaça.

MÉS VERD I AMB JOCS INFANTILS

Però la Plaça de l’Ajuntament de València encara no està al 100%. Acaba de completar-se la primera fase del projecte però aquest comptarà amb una segona intervenció prevista per al mes de juny. En aquesta fase s’instal·laran zones de jocs infantils, més mobiliari urbà, espais d’ombres i altres elements que es presentaran més endavant. A més, serà llavors quan es procedisca a l’asfaltat roig de la plaça.