La playa canina de Valencia reabre el baño para mascotas: horario y normas
Un usuario de la playa canina de Pinedo junto a su perro dálmata.

València arranca la temporada Platja Can 2022 en Pinedo. L’objectiu d’aquesta platja és prestar un servei a les persones propietàries de mascotes perquè puguen gaudir de la mar de manera sostenible i respectuosa amb l’entorn; la resta d’usuaris; i els propis animals.

En 2019, la Platja-Can ja va obtenir la Q de Qualitat Turística. Aquesta està certificada i reuneix tots els requisits per a poder aconseguir la qualificació de Bandera Blava, si bé l’organisme que les atorga no permet la seua compatibilitat.

El regidor de Platges, Giuseppe Grezzi, ha indicat que aquesta platja està reforçada en la neteja de l’arena i en l’anàlisi de mostres d’aigua i arena. El servei de vigilància i gestió es realitza a través de contractació oberta; i les labors de socorrisme i salvament les presta Creu Roja. Quant als recursos materials, tota la Platja-Ca està delimitada i segregada de la resta de la platja de Pinedo mitjançant postes i cordada.

L’àrea per a les mascotes està senyalitzada amb un punt d’informació, on se subministren elements d’higiene i d’informació. A més, ofereix una passarel·la i dutxa específica per a gossos. Les persones usuàries tenen accés a les amb les condicions de l’estada també en una sèrie de cartells informatius.

Quant a la resta de la platja, igual que les altres platges urbanes de València, compta amb elements com a quiosc, hamaques, dutxes i papereres. El servei estarà en funcionament en horari de 09.30 a 19.30 hores fins al 15 de setembre.

NORMES DE LA PLATJA CANINA DE VALÈNCIA

L’ús de la zona delimitada Platja-Ca està arreplegat en els articles 35 i 36 de l’Ordenança de Platges del Ajuntament. En ells s’arreplega que els gossos hauran de tenir i portar la seua documentació actualitzada (passaport veterinari i targeta d’identificació). A més, hauran d’estar controlats i subjectes en tot moment en la zona senyalitzada. De la mateixa manera, els gossos potencialment perillosos hauran de portar morrió.

Cada propietari serà responsable dels possibles danys que cause el seu animal i estarà obligat a arreplegar els excrements. D’altra banda, s’exigeix vetlar per a no causar molèsties a la resta d’usuaris. També han de respectar la zona de sis metres amb l’aigua. El personal de platja podrà controlar en qualsevol moment el xip dels animals.