estudio fallas

Si estàs planejant una visita a la ciutat de València durant la setmana fallera o si eres valencià o valenciana i vols gaudir de gom a gom d’aquesta festa declarada Patrimoni Cultual Immaterial de la Humanitat, et recomanem aquests 10 plans imprescindibles en Falles.

Gaudeix d’una despertá

la Macrodespertà

Cada matí els falleres i fallers acompanyats de les seues bandes de música desperten a la ciutat tirant petards acompanyats també per les bandes de música.

“Senyor pirotècnic, pot començar la mascletà!”

Des de l’1 al 19 de març a les 14h tens una cita amb la pólvora en la Plaça de l’Ajuntament. Cada dia una pirotècnia nova fa tremolar la ciutat de València.

Enamora’t de la música fallera

Els carrers de la ciutat s’omplin amb el so de les bandes de música i de les xarangues. Obri les teues oïdes i gaudeix dels pasdobles.

Els carrers convertits en museus

Les falles omplin les places i carrers, i les converteixen en museus. Descobreix-les des del dia 14 de març fins al 19, quan es convertisquen en foc amb la Cremá.

Il·lumina’t amb els carrers il·luminats

Luces de la falla Cuba-Puerto Rico, ganadoras de la categoría A

No et perdes els carrers il·luminats de Russafa o la Malva-rosa i el seu espectacle d’encesa, tot un espectacle digne de visitar.

Emociona’t en l’Ofrena

ofrenda
Imagen de la Plaza de la Virgen en la Ofrenda/ Foto: JCF

Un dels actes més importants per als fallers és la ofrena. Durant el 17 i 18 de març les comissions falleres reten homenatge a la Verge dels Desemparats portant els seus rams de flors per a vestir el seu preciós mantell.

Balla al ritme de les revetles

verbenas

Quan arriba la nit les revetles, orquestres o discomòvils, inunden els carrers. Recorre els carrers de la ciutat i balla al ritme de la nit valenciana.

Degusta un xocolate amb bunyols

No seràs un autèntic faller si no degustes un xocolate amb bunyols. L‘aroma a bunyols i xocolate envaeix els carrers, que s’omplin de parades en les quals degustar aquest manjar valencià.

Acomiada les falles amb la Cremá

Tot el treball de tot l’any i els dies de la festa fallera es veuen convertits en cendres amb la Cremá. La nit del 19 de març la ciutat acomiada les Falles amb el ritual del foc, un espectacle únic en el món que no has de perdre’t.