Los planes de Pascua que podemos hacer desde casa

Ja portem quasi un mes confinats i confinades a Espanya per la crisi del coronavirus. Sembla que la ciutadania cada vegada està més conscienciada que la manera més eficaç d’ajudar és quedant-se a casa.

A més, amb aquestes vacances diferents de Pasqua, són moltes les iniciatives que han sorgit per a suportar aquesta quarentena de la millor manera possible. Sobretot per als més xicotets, ja que aquesta situació se’ls pot fer més costa amunt que als adults. A continuació, et vam mostrar alguns plans de Pasqua que es poden fer a casa.

La gastronomia típica

Molta gent està aprofitant aquesta quarentena per a millorar el seu talent culinari. Fins i tot per a iniciar-se en el món de la cuina. De la mateixa manera que sense estar en confinament, es pot invertir el temps lliure a preparar els menjars típics de Pasqua. La mona, llesques amb ou o els ous són algunes de les opcions que més ens poden entretenir en aquestes festes.

Jornades de jocs

Les vacances serveixen per a relaxar-se i passar temps en família. Pot ser que ara siga el moment de desempolsar aquells jocs que estan guardats en el calaix. Podem aprofitar per a ensenyar als més xicotets alguns jocs tradicionals, com el parchís, l’oca o les cartes. Però també hi ha moltes persones que viuen soles. En aqueix cas, les videollamadas amb amics i familiars per a jugar són la solució.

Peli, sofà i manta

És possible que aquest pla a priori resultara molt atractiu i ara ja hem picat el sofà. No obstant això, podem adaptar la jornada de cinema casolà a la Pasqua. És l’època ideal per a veure alguns clàssics com Els deu manaments per als més religiosos, Èxode: déus i reis per als curiosos de la història o films guardonats com La vida de Brian, per als fans de la sàtira.

La cultura en el palmell de la mà

Són moltes les persones que per Pasqua fan viatges culturals per a visitar museus, veure concerts o anar al teatre. Això ara no podem fer-ho, però les possibilitats de gaudir de la cultura online són molt àmplies. Molts museus han obert les seues portes online, l’Acadèmia de Cinema ofereix trobades amb personalitats del cinema espanyol i molts cantants ofereixen concerts a través de les seues xarxes socials. No hi ha excusa per a avorrir-se.

Manualitats per als més menuts

Són molts dies tancats, però els xiquets i xiquetes poden deixar volar la seua creativitat amb algunes manualitats. És més, la temàtica de Pasqua és ideal perquè els més xicotets mostren la seua imaginació. Pintar els ous per a la mona, fer targetes amb felicitacions de les festes o garlandes amb cartó poden ser algunes opcions.