Una plaga de cucarachas coloniza tres barrios de Valencia

Les plagues continuen augmentant a València. El Partit Popular ha denunciat que hi ha tres barris de la ciutat on la presència de paneroles s’ha disparat. Els populars han reclamat a l’Ajuntament “actuacions urgents” per a frenar aquesta problemàtica dels carrers de la capital.

Segons dades facilitades per el consistori a preguntes del PP de la comparativa de queixes i avisos a la ciutat dels anys 2021 i 2022, la presència de paneroles s’ha disparat per damunt del 100% en tres barris de València: Ciutat Vella, Patraix i Rascanya. A més, en el barri d’Olivereta l’augment ha sigut del 75%.

Una situació similar succeeix quant a la presència de rosegadors. Les dades apunten a un increment del 100% en Benimaclet, del 81% en Algirós, del 75% en Camins del Grau i del 57% en Jesús.

Davant aquestes dades, el Partit Popular ha alertat que el Govern de Joan Ribó i PSPV segueix sense donar solucions. En termes generals, assenyalen que les plagues s’han disparat amb increments per damunt del 50%. Els barris més afectats són els districtes de Ciutat Vella, Patraix, Camins del Grau, Algirós, L’Olivereta, Jesús i Benimaclet.

EL PP DEMANA UN PLA INTEGRAL CONTRA LES PLAGUES

La portaveu del PP, María José Catalá, ha assenyalat la necessitat d’aprovar un Pla Integral. L’objectiu és “erradicar les plagues per barris que incloga mesures de desinfecció i desratització adequades a les circumstàncies actuals i diferents de cada barri”. També advoca per una major neteja d’embornals situats al costat dels contenidors de residus.

La popular ha criticat que l’Ajuntament actua improvisant. Un dels exemples que assenyala és que han hagut de posar en marxa actuacions en barris sense contracte. A més, en l’última Junta de Govern es va aprovar el pagament d’aquestes actuacions sense suport contractual de la contracta d’aquest servei.

“L’equip municipal va votar en contra d’aquest pla i creiem que han de rectificar perquè els números dels avisos, les queixes dels ciutadans i els informes dels propis serveis detecten que les plagues de rates i paneroles s’estan estenent per tota la ciutat. Han de rectificar i posar-se a la faena”.