En 7 Televalencia volem mostrar-te alguns de llocs més curiosos i amb més encant de la capital del Túria.

Passejant per la ciutat de València ens trobem amb una plaça emblemàtica ,que a l’el
llarg de la història ha rebut diverses nomenclatures: El Clot (forat), la Plaça Nova, la Plaça Circular, la Plaça de la Regència,la Plaça del Cid, sent finalment coneguda amb el nom de Plaza Redona.

La Plaça redona va ser dissenyada l’any 1837 per Salvador Escrig Melchor sobre un espai urbà vinculat des d’antic al xicotet comerç, i en particular a la venda de peix i carn.

Es troba situada en el barri del Mercat, en el districte de la Ciutat Vella de València, en el centre del triangle format per la plaça del Mercat, la plaça de la Reina i la plaça de l’Ajuntament.

La plaça té una singular forma redona, amb quatre entrades en els punts cardinals, i és una de les places més xicotetes de la ciutat. Té un accés principal des del carrer de Sant Vicent Màrtir, on aquesta desemboca en la plaça de la Reina; les altres entrades donen als carrers estrets que l’envolten per tots els costats.

Però entre 2008 i 2012 es va realitzar una remodelació completa que va canviar l’aspecte original d’aquest centre social i comercial de València. Els comerços antics van desaparèixer en adoptar un nou disseny i es va posar una nova coberta.

Tradicionalment, la plaça es va convertir en mercat i en un xicotet rastre en el qual els xiquets venien de diferents llocs a intercanviar els seus croms repetits, o el punt de trobada on realitzar tot tipus de compres des de verdures, fruites, peix…fins a antiguitats, música, i fins i tot mascotes (ocells, peixos…)

Avui dia es pot trobar articles de merceria, filatures, souvenirs, artesanies per a la casa, i encara els diumenges, molts valencians aprofiten per a passejar per la plaça.