Els comerciants de la Plaça Redona protesten per la massificació turística

Aquest espai, situat en el cor de València i declarat Bé de Rellevància Local, és un dels més visitats en la capital del Túria.

La plaça redona de València, situada en el cor de la ciutat, és un dels llocs més emblemàtics, no solament per la seua història si no per l’activitat comercial i turística que es genera. Declarada Bé de Rellevància Local en 1998 en la Llei valenciana de Patrimoni Cultural, aquest espai va experimentar una notable remodelació que va culminar en 2012 donant pas a un lloc funcional i lluminós. Però que aquesta plaça siga tan turística no beneficia a tots per igual perquè al final, el valencià és el que més consumeix.

Plaza Redonda

Els comerciants que realitzen la seua activitat comercial comencen a no estar conformes amb tot el moviment que es genera de persones entrant i eixint del recinte. Són molts els es queixen que tanta afluència de turistes entorpeix la seua activitat comercial i no es reflecteix després en el compte de resultats.

Encara que hi ha alguns que pensen que sempre és millor que la plaça estiga plena de gom a gom de persones perquè açò, al final, també beneficia al comerç de tota la vida.

La plaça redona segueix sent un dels majors atractius patrimonials de València i ha hagut d’adaptar-se en l’esdevenir dels temps. On antigament els valencians acudien per a comprar animals o prendre alguna cosa en els bars de la zona, ara és un dels centres turístics més importants de la capital del Túria. Renovar-se o morir.