emprendiment

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la creació d’un pla d’impuls a l’emprendiment per a persones en situació de desocupació que comptarà amb un finançament de 10 milions d’euros de l’Institut Valencià de Finances (IVF).

Puig ha explicat que la iniciativa, consisteix en “una línia de crèdits del banc públic valencià” que estarà concertada amb entitats privades i que comptarà amb l’assessorament dels centres d’emprendiment perquè les persones aturades puguen iniciar fins a 800 nous projectes que els permeten “tenir autoocupació”.

“Hem d’ajudar als qui volen eixir de la desocupació i volen tenir l’oportunitat de crear una xicoteta empresa o un treball d’autònom”, ha expressat el cap del Consell, qui ha recordat que per al govern valencià “la gran prioritat és que totes les persones tinguen ocupació i un projecte de vida propi i autònom”, ha apuntat.

Així mateix, el president ha explicat per açò que des de la Generalitat s’han projectat “una sèrie de mesures perquè ningú es quede al marge”, com el programa Avalem Joves, que ha suposat “una primera oportunitat per a molts joves” i que després de la seua primera fase ha permès que alguns d’ells “continuen treballant”.

Finalment, ha assenyalat que l’any que ve “si tot va bé l’atur haurà disminuït en 10 punts a la Comunitat, del 23,4% al 14%”, una dada que ha qualificat de millora encara que ha asseverat que encara “s’ha d’avançar molt més”.