La Comunitat Valenciana comienza la Fase 3 con algunas novedades
Terraza de la Plaza de la Virgen de Valencia. / FOTO: EFE.

Els acomiadaments de cambrers ha començat a València. Hostalers d’Hondures s’han vist obligats a començar a reduir personal després de les retallades de les terrasses. De fet, pimes afectades per la mesura del Ajuntament asseguren que han hagut de prescindir, de moment, entre 1 i 2 persones per la caiguda de la seua activitat econòmica i rendibilitat.

Així mateix, assenyalen que des que es van aplicar les retallades al novembre, la seua facturació mensual s’ha reduït un 20%. A més, apunten que en alguns casos la caiguda ha arribat a a el 30% o més malgrat coincidir amb Nadal.

Segons han destacat, els hostalers valencians afronten “la pitjor costa de gener dels últims anys exceptuant els del Covid marcats per les restriccions, amb la caiguda de la seua activitat econòmica i comencen a entrar en números rojos”.

D’altra banda, els problemes econòmics han obligat a canviar el descans dels hostalers. Locals que habitualment tancaven alguns dies de gener per a donar el descans del personal, no el faran enguany. Asseguren que han d’obrir per a poder recuperar o minorar les pèrdues econòmiques dels últims mesos.

Hostalers d’Hondures protesten contra les retallades de les terrasses.

SENSE RESPOSTA DE RIBÓ

“Cada vegada es fa més costa amunt obrir, quadrar números i poder mantenir tots els llocs de treball”, ha admès el portaveu del col·lectiu, Víctor Fernández de Córdova. “S’aveïnen mesos complicats i més acomiadaments si el consistori no entra en raó i segueix entossudit a atribuir els problemes d’inseguretat i molèsties en el barri, de manera desproporcionada, a l’hostaleria”.

Sobre aquest tema, recorda que no han renunciat a la Justícia per a paralitzar el pla de retallades. Malgrat això, reclama a l’Ajuntament que active la taula de negociació per a revertir la situació.

Aquest lamenta que segueixen una contestació oficial de Joan Ribó a la carta que li van remetre el 3 d’octubre. En ella sol·licitaven una reunió donada la gravetat i les dràstiques conseqüències de la decisió adoptada. A més, en el mateix escrit van presentar una bateria de propostes per a millorar dela convivència en la zona i mantenir el teixit productiu del barri.