piscinas

La majoria de les comunitats de propietaris no podran complir amb les condicions per a obrir les piscines en la Fase 2. És en aquesta etapa de la desescalada, la qual podria arribar a València l’1 de juny, quan el Govern permetrà la seua reobertura. No obstant això, el Col·legi d’Administradors de Finques de la Comunitat Valenciana ja alertat al Ministeri de Sanitat de la inviabilitat d’això.

Els administradors han recordat aquesta setmana a Sanitat que hi ha qüestions que l’Ordre del Pla de Desescalada no resol. Entre elles destaca el tema de l’aforament màxim permès del 30%. Asseguren que la majoria de les comunitats de propietaris no disposen de cap sistema de control. A més, no compten amb personal a càrrec de la instal·lació per a limitar l’accés dels propietaris. Encara que assenyalen que algunes piscines sí que disposen de socorristes, aquests es limiten al control del got de la piscina.

Quant a la qüestió plantejada pel Govern de demanar cita prèvia i organitzar horaris per torns per als banys, es planteja el mateix problema. Els administradors assenyalen que no és possible gestionar cites sense personal. De la mateixa manera, aclareixen que la competència per a regular això és de la Junta General de Propietaris. No obstant això, encara no estan autoritzades les reunions de les comunitats de propietaris pel que impedeix establir una regulació.

DEMANEN CELEBRAR JUNTES VIRTUALS PER A NEGOCIAR

Finalment, des del Col·legi d’Administradors alerten que la distribució espacial per a garantir la distància de seguretat de dos metres pot ser un altre problema. Comptar amb tot aqueix espai pot fer que no hi haja opció ni per a acollir a un 30% de l’aforament limitant més el seu ús.

El president del CGCAFE, Salvador Díez, manifestava aquests dies que han tornat a proposar al Govern la possibilitat de celebrar juntes virtuals. Assegura que això facilitaria la presa de decisions amb el que es resoldrien molts dels problemes actuals tant per a l’obertura de piscines com per a la resta dels problemes plantejats en les diferents fases de la desescalada.