vuelta al cole
Empleado de un colegio toma la temperatura a una niña antes de entrar en el centro escolar. / Foto: EFE

El sindicat CSIF ha presentat hui davant Conselleria d’Educació un escrit en el qual planteja el tancament immediat de tots els centres educatius de la Comunitat Valenciana. L’objectiu és “evitar que augmenten els contagis”. Al mateix temps, el sindicat ha exigit activar la formació a distància. En aquest aspecte, asseguren que s’hauria de proporcionar a docents i alumnes totes les eines per a poder aplicar-la.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica en el document que “les declaracions de la màxima responsable de Sanitat en la Comunitat Valenciana en Les Corts no deixen lloc a dubtes quan afirmava que la transmissió del coronavirus és generalitzada, sostinguda i sense control“.

El sindicat considera prioritari “garantir la seguretat d’alumnat, docents i, en general, de tota la comunitat educativa”. A més, CSIF assegura que en l’actualitat els centres no garanteixen aqueixa seguretat. Des del sindicat afirmen que falten mesures de prevenció com la instal·lació de filtres HEPA per a renovar l’aire de totes les aules; mesuradors de CO2; repartiment continu de màscares FFP2 a tots els professionals; o proves PCR a l’alumnat i professorat quan es produïsca un positiu i s’haja de tornar d’un confinament.

CSIF recalca que “es fa necessari activar la formació a distància en tots els nivells educatius”. Per a aconseguir-ho, insta a l’Administració a proporcionar els recursos necessaris per a professors i alumnes que no dispose d’ells. El sindicat insisteix en aquesta qüestió “perquè no ocórrega el que va succeir entre març i juny del passat curs”. Asseguren que llavors el personal docent va haver d’aportar els seus propis mitjans per a garantir l’ensenyament.