La regidora de Ciutadans en l’Ajuntament de València, Amparo Picó, denúncia que, en sis mesos, els contractes menors en el departament de Cultura Festiva ja superen el milió d’euros. Cosa que considera “injustificable, fora de lògica i de coherència política”. A més, qüestiona el muntant final en tancar l’exercici de 2017.

Així ho va ratificar durant el seu pas pel programa de ‘Vive las Fiestas’ de 7 Televalencia, en la qual va obrir la seua intervenció aplaudint que la moció, presentada per la formació política, perquè la Festa del Corpus de València siga declarada Festa d’Interès Turístic Nacional fóra recolzada per tots els grups polítics.

Picó va deixar aquest i altres titulars. Especialment va denunciar l’actual gestió de l’equip de govern en l’àrea de Festes i, sobretot, en el món de les falles. De fet, durant la seua entrevista va assegurar que Pere Fuset ha demostrat que “no és digne de presidir la Junta Central Fallera”.

“Em sembla falta d’ètica, falta de moral, de responsabilitat i d’una incoherència política tremenda que un president es negue a assistir a les assemblees i siga president de JCF i Cultura Festiva”. Així mateix, va ressaltar que “és lamentable que durant tot aquest temps no del seu braç a torçar, gestione malament les falles des de la imposició, des de la prepotència, sense diàleg, ni consens, ni participació. El senyor Fuset està per a presentar servei al col·lectiu faller”.

D’altra banda, Empare Picó també va denunciar que les comissions falleres no cobren les ajudes dels nous noms de les falles en 2017; un canvi, va recordar, que ve dau després de modificar el nom dels carrers per part del Consistori.

Segons Picó, fins a 14 comissions s’han vist afectades, i hauran d’assumir el 100% dels costos, després d’anunciar per part del nou equip de govern els canvis.

Malgrat que el regidor de Cultura Festiva va anunciar unes ajudes econòmiques específiques per a les comissions afectades, aquestes, va indicar l’edil de Ciutadans, hauran d’afrontar una despesa afegida a meitat de l’exercici, que, a més, li ve impost per la nova aplicació de la llei.

Més concretament, i sobre aquest tema, va explicar que en l’última Comissió de Cultura, Pere Fuset es va negar a pagar aquestes ajudes aquest any. Al seu torn, va criticar la regidora, es va desestimar la moció que va presentar el Partit Popular amb el suport de Ciutadans.